Ме замисливте и сега го враќам филмов и зелената кака и слузот можеби беа од втората доза рота После 4-5 дена од вакцината имаше грчеви 2-3 дена, а после повеќе дена почна зелената и слузава кака. Докторката ме убедуваше дека е од забите, а 7 и пол месеци има сега, заб ниту еден. Којзнае...
Ја се тргнав од таму и гледам добро сум направила пошто ништо ама баш ништо не кажа за нус појави или што да правам После се јавував во други диспанзери и таму прашував Јас му спомнав на педијатарот за забите ми вика нема врска тоа со забите сигурно од ротата е Пошто пишував кај моево има бело испакнато на непцето и еве косава полека ми белее
И кај моето се испакнати и оцртани забите одамна, но уште нема ниту еден. Не само на предниот дел туку оцртани ептен и каде што треба да пораснат. Надуени се. Пред да направи 2 месеци првпат ми спомнаа дека ќе вади заби и да му мачкам со Фрезидерм, па еве уште вади Џабе е да ти речам да не се секираш, но еве види повеќето низ тоа поминуваат и нема гајле, ќе помине и кај твоето. Разладувај му ги непцата и земи глодалка. Пиша дека не знае да фаќа, но може ти да му ги чешкаш со глодалка, сигурно убаво ќе му дојде и ќе седи зинат.
Ми текна на нешто, па сама си се смеам. Марина првпат кога му ги прегледа забите вика 'Ауууу, готови се, за 2-3 недели искачаат'. После скоро 4 месеци гледа и пак 'Аууу леле, леле еве ги, ги гледам. Мајка очекувај за една недела максимум пробиваат'. И ај да не правам незгодна ситуација, не и спомнав што ми кажа пред 4 месеци ама маж ми стално ме заебава за тоа. Инаку, еве 2 недели поминаа од таа 1 недела и ништо
Исто како што опиша леле ако е волку стално нервозен дури не ги извади а тоа може и за 3мес да е тешко мене Фризодерм му помага купувам глодалка денес обавезно
Денеска ги примивме првите вакцини, едната знам дека е рота, а другите две не знам кој се, едната ја пиеше а двете во ножињата му ги боцнаа. Сега за сега нема температура, ама многу е вознемирен и вришти без престан, сите ми викаат да му ставам чепче за да не се мачи, а докторката рече ако качи температура, не знам што да правам, да му ставам или не?
Јас тогаш му дадов далерон сируп за болката во ноџињата зошто многу се жалеше и плачеше а така ми рекоа и кај што го боцкаа. Исто немаше температура
Јас не би ставала чепче или сируп ако нема тт повисока од 38,5. Сируп,ама половина доза се дава при болки,така ми има кажано матичната ( колку е добро да се дава,не знам) Тоа што плаче,не мора да значи дека е од вакцината,може има грчеви,може го боли местото кај што е боцнато или само е растревожено. Можеш облоги да ставаш на боцнатото.
Не му ставај чепче ако нема температура, можеш да му ја спуштиш под нормалната така. Ќе поплаче и ќе помине, греота се ама мора да се помине и ова.
Да така ми кажа педијатарот дека било нус појава зелена столица и имаше така како кончиња 2 3 крв сега чекам следна столица ако има пак тогаш ми кажа ќе менуваме АД Се надевам веќе нема да има дека е тоа тоа
Со 106 хемоглонин можно е да не вратат од вакцина, негде прочитав мин 110 барале во Јане? И што сирупче и чепчиња зимате за секој случај од аптека ефераглан ми дадоа да не требаше далерон или блокмакс да земам матичнава на 6 саати ми одговара ништо незнам а утре сакам да го носам? (Удавив со прашањава за вакцинава извинете)
Ние примивме вакцина со 106 Хемоглобин, нема зошто да ве вратат, нормално е од 92- 136. Ефералганот е добар, парацетамол е по состав не си згрешила. Без паника, со лесно да поминете
Со 105 не прими вакцина ама и некои други параметри не беа баш добри. Ефералган сируп и чепчиња и јас имам и Парацетамол онака резерва имам секогаш.
Па него сега тромбоцитите му беа плус малку над граница ај ќе видиме што ќе направиме, фала ви на сите златни стеhug:
Јас го земав тој а сестра ми баш минкажа Далерон со мече некое сум требала Ама ќе ти заврши работа и ефергалот го читав и Алишан тогаш пиша дека е ок баш ја консултирав А и да после во еден диспанзер ссе јавив и нив им кажав рекоа ОК е Значи сегде сум прашала Ќе те примат за хемоглобинот прими и син ми со поднамален друго се беше ок