Мала не знам дали ме прочита даваш ки капки за гчреви? Јас мака имав најјакото плачење и грчеви паника ме фаќаше трае ден два зависи од бебе
По мое он веќе нема грчеви бидејќи порано беа интензивни ногу се приметуваше дека плака од грчеви одамна не сум му дала капки за грчеви ама можно е како што те сватив оваа вакцина и ствара грчеви или грешка сватив
Да да така е јас мислев дека плаче исто од болка или некоја си траума Не се грчеше како претходно ама после му ги слушав цревата му кркорат, сфатив дека се грчеви давав капки колиеф и чај од анасон. Забележи му го плачот дали ти е познат или нов некако смирено и сталожено напрај разлика
Јас сите лепенки ги искоридтив за ден и пол се гледа кога треб ада смениш почнува да се одлепува од ќошевите бар кај нас така беше али до 10 часа никогаш не сум ги држела
Малиов на 4 месеци прими прва доза Превенар. Сега на 15м прими втора доза. Јас мислев заради возраста дека само две дози ќе прими, а докторката ни рече на 21 месец да дојдеме за трета доза..искуство некој?
Која е оваа вакцина прв пат ја слушам? На календарчето за вакцини од Ремедика што ми го дадоа не пишува ваква вакцина..И рота не ја пишува, па да не е некоја скоро воведена?
Нели ако прва доза прими под 1 година, треба три дози вкупно. Можеби тоа има врска. Пневмокока, од скоро ја воведоа како задолжителна.
Нели истата вакцина е од претходно само подобрена Превенар штитеше од 13 бактерии сега е пнеумококас од 23 штити Вака разбрав јас не ме фаќај за збор А да ти одговорам се ќе ставам што е во календарот за имунизација мислам на 4мес мојот диспанзер ја става
Превенар е стрептококна. Не знам каква имало, а каква е сега. Знам дека не е задолжителна. Последниот пат кога бевме, некаде пред еден месец, докторката во диспанзер ме праша дали сакаме да ја примаме. И реков не знам, не сега, ако треба ќе дојдам дополнително. Рече дека била добра за периодов зашто штитела од тешки пневмонии.
Превенар некои ја ставаат на прво боцкање некои на второ зависи од амбулантите ние во Букурешт само рота и шестовалента мислам дека беше е сега на наредно ќе видиме дали три или пак две ќе си примиме
Реално скоро секое дете е со стрептокока во градинките па убаво би било да се прими зошто некои родители немаат што да прават со децата па им ставаат цитерал капки за да покаже негативно на брис демек немаат стрептокока што не е во ред
И таа е задолжителна, баш ја прашав докторката од Идадија. Ми кажа следен пат ќе ја боцнеме (досега примивме само 1 Рота и шествалента)
Ја направија задолжителна. Ако ја прими до 1 година, три дози се даваат. Ако е после 1 - две дози и ако е после 2 години - една доза. Нека ме исправи некој ако грешам за дозиве.