Здраво на сите Ни стигна покана за мрп и за пнеумокок втора доза, првата ја примивме на 5 месеци. Се мислам да ја одложиме мрп, пред недела дена синко беше со температура 38.2," пак со ларингит, едвај се средивме Искуства ваши со оваа вакцина, на колку ја примивте? Инаку 14 месеци е, сега за сега го чуваат баба и дедо Догодина здравје градинка( која вакцина е на 18 месеци?)
Драги мамички. Студија со голем број испитаници која покажува дека ММР вакцинацијата не е поврзана со појава на аутизам. Кој сака може да погледне. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14006367 Дополнително, не сакам да разубедувам некој кој верува во спротивното. Сепак еве научен доказ, кој верувам може да разреши дилеми барем кај тие родители кои се плашат, а сакаат нивните деца да се вакцинирани. Убава сабота на сите
Се сложувам дека вакцината не предизвикува туку само може да го убрза процесот т.е. порано да се покаже дека детето има аутизам сепак тоа е вродено.Не знам дали со тие што се испитувањата во болница што ги прават од пета што им земаат делче дали се испитува и аутизам дали имаат, ако некој е запознаен нека сподели
Со Гатриев тест, барем кај нас се проверуваат некои еднокрини и метаболички заболувања. Мислам дека од тој примерок можат да се проверат и болести што влијаат на развиток, мозочна функција но кај нас не се прави тоа...
Здраво, дали се уште вакцинираат деца во Букурешт? Најавија дека ќе се вакцинира само за ковид, ама не кажаа од кога
Здраво на сите, дали знае некој за упис во градинка кои вакцини ги бараат во моментов? Ви благодарам.
Сирупче можам да дадам ако нема температура? Вреска 2 саати немиже да се смири ко да го боли нешто читам и за мускулна болка пишува сте давале? Пробувам со цице едно друго ама не запира
Се успавме некако се надевам нема пак да се разбуди ме преплаши колку плачеше да неможеме 2 саати да го смириме, фала ти ако се разбуди пак ќе дадам ако не се смирува баш прашав и медицинско лице во меѓувреме
Па ако е малку кенкаво јас не би дала ќе се потсмири ќе заспие нормално е, ама ако ептен не се смирува барем на упатството пишува е и за болка би дала. Пошто и во диспанзерот ми рекоа за температура ако качи да дадам и ми кажаа дека може да е кенкав, затоа и прашував дали дава некој без да има температура
Јас имав една ситуација со поголемата да плаче многу после вакцина и тоа се разбуди од спиење и врескаше и се исплашив се слушнав со докторката и ми кажа Далерон да дадам дека ке и ја смири болката и така беше се смири навистина.
Ќути се преплашив како жално плачеше вака јаки грчеви кога имаше ми плачел со саати да не се смири, се надевам заврши уште да не качи температура, фалаа тии
Само ако дадеш, пази на дозата и после на температурата. Пишуваа неколку мајки дека може многу да ја симне, биди внимателна. Јас не би дала нешто што симнува температура ако нема температура.
Daleron, blokmax itn, ne se samo antipiretici tuku i anelgetici. Isto kako sto nie piene apce za bolka. Se dava pola doza, ne e greska i cela. Sansite da ja spustite temp pod normala se 1%. A ke mu pomognete ako nesto go boli i place neutesno.