Да да на тоа мислев. Кај вакцините кога го боцнаа, по една третина од цела лепенка пресекоа и му залепија на двете нозе. Јас па никогаш толкави парчиња не сум лепела.
Не не многу мали парченца ставав лентички ептен колку да ја фати точката што се вика и да му држи Кај вакцините не му ставаа ни идадикја ни жекезничар само ми рекоа ставај тоа или ациди борици
Кај мене стојат не се одлепиле ептен мали парчиња да не ги оставаш долго па се троши гелот и одлепува. Јас почесто ги менував за да има ладни облоги
Марина. За да го опуштел сирупот. @ni.na Па не знам, досега не ми се случило да се одлепат, некој саат стојат.
Мајки после примена мрп вакцина колку дена се има темп? Синко вчера качи 38 со 8,денес сме добри. Вчера ни е 8 ден од вакцина.
Немаше никаква реакција некои примаат во роди лиште некои одпосле првиот месец најскоро што може. Кај некои се јавува после некое време реакција на местото на боцканото црвенило може и да загнои се тоа е нормлано, а кај некои останува само црвен розев белег или пак некои немаат ништо по што најчесто примаат ревакцина
Марина за новороденчиња е профи, многу искуство има, многу добри совети дава. Многу ме опушти на почеток кога бев цела во прашалници околу мајчинството, многу ми помогна за доење итн. Но, како расне малиот се почудни совети ми дава или пак ставовите ни се спротивставени, не знам. Планирам сега да почнам кај матичната да видам таа како ќе се покаже, ако не ќе барам друга.
Покачени лимфоцити и шестовалентна вакцина и рота? Двајца педијатри различно мислење ми дадоа, едниот беше да се прими, другиот да се подобри крвната слика, па потоа, односно, нова крвна слика по 14 дена. Ако почекаме 14 дена за нова крвна слика, ќе помине рокот за втора доза рота по календарот за имунизација. Некоја мајка да се сретнала со вакво нешто? Дали да направиме порано нова крвна слика и ако што ако се сеуште покачени лимфоцитите? Да чекам да се среди скроз крвната слика или да го однесам, да му ги стават двете вакцини?
Последниот пат кога го однесов, во Букурешт ме вратија за покачени лимфоцити, за 2 недели ми рекоа да го однесам пак. После му беа во границите и му ставија две во ноџиња и испи рота. Носи ја крвната слика ако го однесеш, и таму би ти кажале дали да се става.
На време беше, околу 30-та недела ја прими. Гледав да го носам порано за да ја фатам ротата, немаше потреба од одложувања и кога дојде ова со лимфоцитите, имаше време да не ја пропушти ротата.
Мали прима антибиотик. Ке треба да ја одложам 3та доза рота со тоа пропаѓа и џабе има примено две дози?
Кај нас нон стоп се покачени лимфоцитите матичната ми рече ок е и во јане ми рекоа ок е за вакцина до сега еве немало проблем, колку му се кај нас 8 беа пошто негде вредностите им се наведени за возрасен човек не за бебиња