Истата вакцина е во Грција и кај нас,од ист производител.Ќе ти ја покажат и кај нас ,ќе си побараш,мене бар ми ја покажаа за ќерка ми кога ја вакцинирав. Мислам на глаксо дека беа кај нас ама не сум сигурна,ова беше пред некоја година.
Фала ви на сите. Со денови се распрашувам и консултирам и се уверив дека е истата. Покрај тоа читав и некои скандали околу шествалентната имало ама се средило. Сега уште да одлучам кога да ја прими Давајте совети.
Внуците мои точно на 12 месеци си ја примија еве ги фала богу добри се. Здравје за мое планирам на време да си ги прими сите Ние немавме никаква реакција
Dali nekoj e zapoznat so bilo kakva informacija do koja vozrast smee da se vakciniraat decata so MRP , ( prva doza ) Blagodaram
Бидејќи за вакцинирањето во Јане С. често се прашува кога има пауза и до колку часот се вакцинира, сликнав да го имаме како инфо.
Треба да примиме 2 доза оф таа хекса што е... Не ги разбирам мн вакцините.. Од таму ми рекоја хекса... Требаше заедно со 3та доза рота ама поради корона не појдовме.. И не смеев 2 3 месеци да го вакцинирам.. Рота испуштивме остана ова само.. Бевме пред 3 нед крвта ни е слаба веќе 3 месеци од ко не фати корона.. И не го вакцинира ппрафи неа.. Ни дадоја малтофер да пиеме и здравје фр нед ќе одиме да виидме крвта како е и да се вакцинира... На 18ти че правиме 10 месеци... Дали некој покасно вака има што ставил вакцината..
Ќерка ми има 5 месеци и уште не е вакцинирана. Нема проблем со каснењето ако мислиш на шестовалентната
Да, моево ќе ја прими хекса (шествалентна) на 11 ипол месеци, нема проблем. Таман малку и ммр ќе се одложи
Мајки бидејќи малиот ми е на антибиотик а на вакцина сме за 10 дена, матичната ми рече да одложиме дали треба да се јавам во Јане да прашам презакажам и слично или само да не го носам? Воедно 6м е а од ротата втора доза до трета ќе имаше поминато 8 недели, ако ја одложиме ќе може да прими 3та доза?
Нема одредено, знам многу жени ги вакцинираат децата пред да тргнат во прво одделение, зошто без нејзе не примаат во школо.
Не мора да се јавиш во Јане, не презакажуваат, кога ќе отидеш тогаш. Меѓу две дози може да има разлика од 8-10 недели.
Утре ќе примаме прва вакцина за хепатит, поради мала родилна тежина ја прима покасно. Дали има реакции после оваа вакцина? И читам дека пред вакцинација правите крвна слика, а нас не ни кажаа да направиме, ок ли е тоа? Бебуш е 1 месец инаку.
Едно кратко прашање , ги купив лепенките за температура утре треба да примаме втора вакцина на 4 месеци , минатата вакцина качуваше и до 38 тт па сега за секој случај земав лепенки , ама дали ќе можете да ми кажете како се користат пишува на нив до 10 саати траеле , каде се лепат и таа во аптека му рекла на мм дека треба да ги сечам зашто биле големи многу .....
Јас ги сечев на коцкички зашо стварно се големи од една лента 5 вадев, ги ставав на боцнатото место и ги менував на 4-5 саати
Нема реакција после оваа вакцина. Јас испитував кр.слика пред секоја вакцина. Баш денес ја вакцинираа.