Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Ние првите две вакцини од раѓање ги имаме примено а за овие сега исто поради сплет на околности не ги ставивме порано

2. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    2.892
    Значи и во други диспанзери е ова, зш и цимерката во Јане имаше слична ситуација.(facepalm)

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Па така и побарав јас после 2 недели да го донесам таа ми рече само маката сум му ја одложувала

4. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Јас пошто не знаев дека се уствари три тие и вика сега една пие рота и една боцкање во ноџе шествалентна а ќе дојдете пак за една недела и јас знаеш се збунив викам многу брзо тоа докторка и тогаш таа ми објасни дека се уствари три ама ги делат за да не боцкаат два пати ист ден и ми рече може да дојдете и две недели подоцна.

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    56.942
    Крв за крвна слика од прсте или вена им земаат?
    Да направиме пред првите вакцини :sweat:
    Ќе мора билирубинот да го видиме пак, тоа знам од вена ама барем да не го боцкаат во двете раце пак ;(

Огромен коркач сум, не можам да поднесам да плаче, многу ми е жал... татко му е бетер и од мене.
    Колку дена имаат реакции по вакцините обично?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    За крвна од прсте ја боцнаа. Кога ја боцнаа не плачеше кога почна да и собира крвче во епруветката тогаш се свести и почна да плаче. Не да сум коркач и јас желудникот ми се превртува кога плаче така. За реакциите поискусните нека кажат. Беба само рота прими немаше кг за боцките. Со ротата супер пројдовме

На thelittle17 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    @Milkiway @ni.na незнам ама ептен се напнав може несакам да ги ставам и тоа е моја одговорност неможат на ништо да ме натераат додека да тргне градинка или школо секако ќе ги прими нема да остане така ама ми е жал дека е малечок па неможам да го гледам потиштен и плачлив

На thelittle17 и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    @Krofna* Баш сум изненадена, ова младата докторка (и го заборавив името)?
    Јас сум презадоволна од таму, мене ме прашаа на првите вакцини за следните дали сакам да ги поделам. На следното идење пак ме прашаа. Сега за ммр ептен убав муабет си направивме, убаво ми објасни и нејзино искуство ми кажа со нејзините деца.

На thelittle17 и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    Јас па кога бев немаа шестовалентна требаше после празник да ја презакажеме. Ја добија па ја прими порано. Не рече дека е проблем да се презакаже. Инаку мојов ги прими сите сега на 6м немаше никаков проблем не се секирај воопшто.

Инаку и јас како Јана сум ептен задоволна од диспанзерот и докторката.
    Е тоа не ми е јасно дали имаме право ние да одбиваме вакцини? Зошто тие што не ја примаат ротата на пример одат покасно па не ни можат да им ја стават. Тоа ме интересира баш дали можеме да одбиваме вакцина воопшто... не знам каква е политиката во државава ако знае некој баш ме интересира.

10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    За Рота и шестовалентна Крвна слика правите ли , треба да го носам на вакцина :sweat: незнам дали да го боцкам и за к.с :^)

Рота знам за можни реакции , а оваа другата има ли :worried: Да се спремам психички:sweat:

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Правам кс за секоја вакцина. Реакции немал досега освен последната, утредента качи 37.8 ама се сомневам дека беше од забите.

На thelittle17 и Poppins им се допаѓа ова.
  12. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Јас правам кс пред вакцина. Без никакви реакции до сега освен на втора доза рота повраќаше повеќе од вообичаено.

На Poppins и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Ми кажаа за шестовалентната дека треба крвна слика, за рота не. Ова во Јане.

Од реакции ми рекоа можно е само покачена температура (ама и тоа било реткост), да се следи 72 часа и оток на боцнатото место. Кај моево бебе ништо не покажа. Исто цицаше, исто спиеше, исто си беше весела.

На thelittle17, Poppins, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Кај моето немало температура, ама првиот ден го болеше изгледа и плачеше едно 1 саат ноќта без престан иако тоа беше кога прими и стрептокока во еден ден па може таа да го болела ми рекоа таа повеќе болела, не се секирај :)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Го боцнавме , одма смени дете :( ми омалакса и заспа сега . Си прими у двете ноџиња и рота :doh:

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    56.942
    Сепак од вена кај моето, од главче овој пат :(
    Морало зашто мерат параметри за џигерот поради пролонгирана жолтица... само конечно да е во ред, да ги прими вакцините и да сме мирни некое време. ;(

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Ај душичка :hug: Се ќе биде добро само храбро и позитивно :l:

На thelittle17 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    @Jana06 за првите дози многу пријатно бев изненадена толку убаво го прегледа мислам дека никој до сеа таков преглед му немаше направено ама за втората доза многу дрско ми се сврте се изненадив а инаку стварно е многу пријатна докторката и отворена за секое прашање
    @Milkiway и јас незнам каква е политиката ама мислам дека немора сите наеднаш дека може да се цепкаат само многу е мал размакот од една до друга и тоа е малтретирањето

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Искуства со вакцината што ја стават пред училиште
    Требаше да ја примаме пред 2недели,ми рекоа до крајот на Април почеток на Мај дека мора да ја прими,бидејки во Мај се уписите за училиште
    Секако и таму ке си прашам кога ке ја носам,но сакам да слушнам ако некоја од вас имала слично искуство,керка ми е на антикоагулантна терапија па дали пред вакцината се потребни некакви испитувања?
    Секако јас ке си ја прашам и докторката што ја води но сакав и од овде мислење

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.765
    Мислев оти второ нема да плакам и не плакав ама срце зрно ми стана по вакцината.Ама за првото уште се сеќавам колку плакав, повеќе од нејзе.Туку ве вакцинираа ли?

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.