Ако ја оддложуваш ммр ќе ги прими тогаш на 11 или 12м тие ревакцини, а 2 месеци минимум после нив ммр се прима. Така сфатив јас. Значи секако мора да ја оддложиш освен ако ја пушташ во градинка тогаш обратно ммр сега на 11м панпосле 2 3 месеци тие ревакцини
Значи сега следна ми е ммр? Оваа што ми закажале на 23.06? Пошто не ја пуштам во градника. До година ипол ммр ќе ја одложувам. Со тоа значи ги одложувам и другите ревакцини?
Не не другиве прими ги ревакцини како што ти кажале Зборот ми е меѓу ММР и друга вакцина мора минимум 2 месеци растојаније. Чим ммр не примаш другиве како што ти ги пишале така. Јас бар вака знам бидејќи мојот ќе прима ммр на 12м другиве ревакцини ми рекоа после на 14-15 месеци.
@Kate Rina 93 пнеумококна вакцина на 2 месеци, прва ревакцина на 4м, втора ревакцина на 12м, 23.06 ви е вас ревакцина за пнеумокок. МРП исто е вакцина на 12м.
https://dejure.mk/zakon/programa-za...o-republika-severna-makedonija-za-2021-godina Еве кој го мрзи да чита
Мајки, кажетеЕ ми дали за првО примање вакцина, шестовалентната се закАжува термин Или одиме и прима вакцина? конкретно за во ѓорче ми е ПРашањеТо
Мислам дека не се закажува, бар јас не закажав.После првите вакцини сами пишуваа во книшка за наредни со молив.
Мене ми падна чудно дека јас не спомнав таму дека ќе ја одложувам, башка на золва ми и закажале прво ммр, а оваа не. Па најверојатно нив после ммр ќе и ја ставаат оваа. Ние ќе одиме на 23.06 да ја прими ревакцината,а ммр ќе ја одложиме.
Денес не вратија не ја вакцинираа керка ми,бидејки ми бараа потврда од доктор што ја води,а тој не беше таму и не вратија Дали некоја имала слично искуство со пиење синтром да ги прима сите редовни вакцини
За која вакцина зборувате? Треба да се провери инр, и преглед од трансфузиолог консултација со истиот. направете преглед што побрзо и бинтребало да ја прими
Едната реакција, брзата, е ден до два после вакцината, и е црвенило на местото на примање плус~минус температура. На компонентата што е за морбили, може да се јави недела до 11 дена после примање, исто температура ден до два. На компонентата што е за заушки, може да се јави благ оток околу вилицата~вратот и месец дена подоцна, но не подолго од ден~два. Ако има плус други симптоми, или подолго од тоа температура, правец педијатар, без чекање.
Ние требаше на 18 април (6 месеци по втората доза), ама уште го немам однесено. Сакам до крај на месецов да го носам, се надевам нема да е проблем...