Ова нема секаде или во одредени места? Ние неделава сме на вакцина во Јане па да знам што да очекувам.
Тука побрзо ќе добијам одговор него да барам по интернет страните Шестовалентната до кога треба да се примат сите дози и кога ревакцината? Ние сме 4 и пол месеци не сме примиле, ја нема.Другите све што треба е примено.
Zdravo mamicki. Vcera primivme vakcina BCG pa vecerta mi pokaci temperatura 37.6 bevme vo hitna i dadoa sirup. Denes pak ima 37 temperatura. Dali e normalno i denes da pokaci temperatura? Dali da i dadam sirup, cepce ?
Зошто сируп? И тоа во хитна?! Па не се дава сируп нормална темп е таа, сирип над 38,5 ајде евентуално над 38 па организмот се бори плус на бебе е нормална до 37,5
Шестовалентните од кога ке ја прими првата доза ке рачунаат кога втора кога трета не се со рок како ротата пример пто мора на 2 месеци прва па втора па трета. Еве моево беше со антибиотик и поминаа 10 недели од втората доза рота па не му ја дадоја. Две дози прими трета не. А останатите ако одиш пример овој месец следниот ке има втора доза па после 5 6 месеци трета доза... така ги рачунаат. Ако ги имаат
Сега читам дека ги немало вакциниве, затоа денес само рота и дадоа, а за шестовалентна на 21.07 ни кажаа...
Мајки, дали за да ги прими вакцините во 2 месец треба да имаме крвна слика? Се јавив во поликлиника ѓорче, не ми спомнаа ништо. Само ми рекоа на 2 и пол месеци да одам за сите да ги прими ( рота и другите). Да не е касно за рота? Веќе ќе е 12 недела.
Расоблечи го детето, топло му е затоа оди температурата до 37. Бсг колку што знам не прави никакви реакции. Не давај ни сируп, ни чепче во ред си е детето.
И нас следна ни е шестовалентна, значи да прашам пред да одам…и онака касниме со вакцини, па уште и немале…па нека си набават
Кога ги прашав кога ќе ја добиете,се знае нешто,ми кажаа не знаеме ,немаме одговор ,требувањето ни е пуштено,а не кажуваат кога ќе ги добиеме. Ќе си почекаме ние ајде.
Искрено бидејќи ни е прва вакцина со реакција, многу ми е страв за примање, ама сакам и да помине побрзо…неодговорност, знаат колку им требаат, со време нека си набават
Не знам за вас но јас не би се вакцинирал во наредните 3-5 години се додека не видам дали би имало некои последици и какви би биле тие.. Од друга страна личен сведок сум на работа како на вакцинираните луѓе брзо им ги снемува АнтиТелата и како некои не ни ствараат.. па така да мислам дека самото ова ми дава некоја причина + да почекам некоја + година.