Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    Ние примивме досега две дози на рота.Лесно минавме,тт.не качи.Дома кога си дојдовме одма лепенка и ставив и супер беше.А опремена сум дома со се' за температура ,лепенки,сируп,чепчиња од пусти страв :D
    Не сакам температури високи ич,а уствари кој пак сака.:)

На Ava.84 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    14.629
    16243691375095060686685460616272.jpg

Море секако се надевам денес ако не е жешко вака :D

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    14.629
    Кога сум кај вакцините дали оваа вакцина да ја примаме или не? Имаме избор за 3 недели смеза вакцина 16243718815978802062171991936896.jpg

4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Делфина што направивте со шестовалентната или допрва ќе ја примате…во мое село нема (facepalm)

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Не реков дека не треба да се мази или гале :) Туку дека е бебе и нормални се сите тие појави што ги наброја , нормално дека и треба блискост и јас го гњавам моево на скоро 5м 24/7 . Поентата ми беше дека не се става чепче на 37 , чепче оде на висока температура.
    Нова мама си и се ти е ново непознато и собрано и на тебе нормал е , само не избрзувај , посебно со лекови , ќе влезиш во шема за некое време па ќе ти е појасно се околу неа.

На ivance.., KittyCat:) и Tiny Love им се допаѓа ова.
  6. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    На 29ти ќе одиме..ама ја немаат уште,пријателки што беа ми кажаа.Впрочем ја имаат ама со поминат рок им била,така ми кажаа првиот пат кога бевме(facepalm)

7. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Ние требаше вчера, се јавив четвртокот ми рекоа немале и не се ни појавив вчера :x

8. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    14.629

Не не никаде не рече дека не треба да се мази разбрав дека за лекарства ми зборуваш и за тоа дека е бебе хаха .... Дури да влезам во шема треба време малце тоа е фала ти многу и извини ако не се разбравме убаво

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Jas celo vreme mislam od sestovalentnata deka moze da kaci tt, rotata mislev onaka niso posebno....se sum pomesala

10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Ротата не предизвикува тт, само можи пролив или грчеви (моево од 2те дози немаше реакција). Таа е жив вирус кој се прима преку уста во едно мало како шишенце.А шестовалентната (која е со боцкање) можно е да предизвика тт или омалаксаност, ние и од неа немавме некоја посебна реакција. Сега примавме превенар 3 доза, др рече не ствара тт само болки на боцнатото место (кажа дека ептен, изгор болела. Ние лесно поминавме , секогаш одма ставам лепенки на местото).

На Ava.84 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  11. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    Нема од неа да,ние со ротата примавме и превенар и затоа пишав немавме тт,а и од ротата немаше реакција...така да ги поминуваме сите вакцинии добро ќе е

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Lepenkata sea i ja izvadiv, ke ja ostaam nekoj saat bez za posle banjanje da i stavam. Mi bese strav da ne e mnogu sega da i stavam nova pa posle banjanje pak nova....ili nema veze ova?

13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Јас обично првите два дена менувам на 8 часа (за првата и втората вакцина од страв можно е да ставав и 3 дена хахахах).Сега последниов пат многу често му беше одлепена, не знам зошто не лепеа убаво па така повеќе изгледа помина без лепенка.

14. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    И моево денес прими вакцини хекса и рота. Абе се здроби викајки уште пред да влеземе во болницата се извади од памет кога не виде со маски особено од татко му. Мислам дека најмалку врескаше на боцкањето. Кога завршија со боцкањата налутено и намуртено ме гледаше у фазон е ќе видиш ти после и ми еба мамата денеска извинете на израз...Сега подкачи малку темптература ама не мн 37,3 да се спремам за ноќта дека ќе качува уште или?

15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.762
    Тоа никој не може да ти каже, секое дете е различно.Обично првите вакцини се без реакции.Со лесно да поминете(fingers).

@Pacient srna не разбрав дали е боцкано бебето?Нашиот педијатар кажа после вакцинирање 24ч да не се мокри местото,тоа значи да не се бања бебето.Ова ти го кажувам оти спомна бањање:).

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И мајка ми вака ми кажа за бањањето, а педијатрите тука препорачуваат да се избања и да се шета. Јас ниту го бањав тој ден, ниту го шетав.

17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.762
    За шетање сум ја шетала,ама во парк.Зошто така ми кажа педијатарот не знам,а што е правилно и тоа не знам.Нареден пат ако ми каже пак , ќе прашам зошто?Ама па ако качи тт кај ќе бањаш раскенкано бебе:wasntme:?!

18. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Мене ми кажаа облоги со ладна вода на местото и бањање.

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас го шетав само на последните вакцини на скоро година, а бебенце низ Скопје свежо вакцинирано не ми се носеше. За бањањето прескокнував тој ден ама со температура секогаш го туширам само надоле без глава со поладна вода мада не помогнало.

На Ava.84 и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  20. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    И мене педијатарот ми кажа така, да не го бањаме бебчо тој ден.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.