Е и ја го истуширав да го разладам малку зашто му стана склет. Во ногата е боцнато и дури сега ми текна дека за BCG ми кажаа да не го бањам тој ден и да не го топам местото со вода... сега се напнав се надевам не сме направиле штета
Bas mi rekoa pojse na cicka i tusiranje ako kacuva tt da ne se fakam za cepce odma. Bockata e vo noga ako se tusira se mokri mestoto sekako taka da ne gledam zaso ne bi ja banjala pogotovo na vremevo. @Ula bsg e potkozna vakcina i treba da naprai reakcija zatoa ne se banja posle nea...za taa i mene mi kazaa da ne banjam
24 casa posle hekso i rota osven neso malce grcevi vcera drugo nisto posebno nemase. Duri i vtorata lepenka padna vo sred nok pa i ja izvadiv. Koristam zivin toplomer em deka najtocni em za da ne meram na sekoi 5 min ko mrdnata i ne merev voopsto vcera, vaka na dopir ne mi izgledase topla za da i bapnam u gazeto toplomer. Koa se vrativme poveke na cice dremese ama toa moze i od toplo da e. Poveke jas i maz mi imavme reakcii na vakcinava u stres celi da ne kaci beba temp ona gajle nemase
Lele i nie isto, cela vecer pashata si spieshe, a nie oko ne sklopivme. Maz mi definitivno e opsednat so bebeto na 5min skokashe lele da go proveram nemoj da kacil temperatura.Nekoi veceri povekje ne spijam od mm otkolku od bebeto... Inaku mene
Девојки која вакцина не се препорачува да се прими пред бебе да прозборува? ММР или некоја друга беше? И дали тоа е определена на 2 месеци да се прими или можи покасно? Многу е жешко па не сакам сега и таа да ја прима сакам кога ќе си дојди е мк во септември па нз дали е касно
Мајките се плашат од ММР али никаде нема научни докази за поврзаноста на ММР со аутизам ако мислиш на тоа.Не знам зошто велиш на 2 месеци,ама обично е од 11-13месеци низ земјите. Треба да си прашаш педијатар најдобро за секоја вакцина дали можеш да ја одложиш и колку.Има држави во кои не примаат на градинка без неа.Еве Германија(оти те прочитав дека сакате да се селите).
Да за аутизам мислам секако ќе прашам и педијатар дада сакаме да се селиме. Иначе моја грешка не мислев на ММР на 2 месеци не сум го напишала мислев на рота да ја одложам за Македонија ММР е значи на 11така ? Фала ти мила
Тука ми дадоја опција не ја бараат не е задолжителна за 3 недели треба да прима вакцина една и ова плус а пеколно жешко е под сенка денес 39 степени па сакам да ја избегнам барем септември да ја прими ....
Рота задолжителна е кај нас? Треба периодов да прими, ама прежешко е и некако ми е страв. Или нема врска тоа
Рота може во Мк само до 12 недела да прими после не…иако една феминка пиша дека нејзиното бебе ја примило во 16та…
Е фала ти оваа информација ми требаше.... И 16та да е нема да фатиме .... Сепак ќе мора тука значи да се вакцинира. Фала ти уште еднаш
A sto ima veze rota so zesko? Mojata vo vtornikot ja ispi osven mali grcevi koi traea 15min vkupno drugo nemase
Не знам дали има, ми викаат не се вакцинирало кога е прежешко. Само таа ја прими или и 6 товалентната?
И моето ги прими во вторник и ротс и шествалентната...никој ништо не спомна за топло дека има врска. Малку плачеше и кенкав беше од што грчеви му се направија и тогаш во викањето качи температура 37.2 инаку еве го топ си е
Dvete zaedno. Malce bese ko omalaksana ama toa moze i od zeskoto da e. Prviot den i stavav od onie lepenkite posle nemase potreba. Iskreno nie doma poveke se potresovme od na detevo sto mu bese nesto
Мамички кажете каков сируп и/или чепчиња да земам за температура? Ќе примаме вакцина па сакам да сум спремна…и дали уште нешто ми треба?Антипиреа лепенки имам