Eferalgan cepcinja od 150 ama mene pedijatarot mi rece ako e nad 39 i 1/3 od cepceto taka da prasaj si za tvoeto kolku bi trebalo
Zdravo do 8meseca kolku vakcini imaat primano vasite bebinja i kako se vikaat ako znae nekoja majka blagodaram
Денеска ја примивме и третата доза на рота.Наздравје нека е. Шестовалентна уште ја нема Требаше трета доза сега,ама аш немааа...а петовалентна не ни ставија сега бидејки не сме примиле ниедна од шестовалентните,колку што разбрав јас Ова вакцините не ми се баш многу јасни И ова мора да го напишам Докторот ја прегледа и крена да ја викне сестрата за да и' даде вакцина на малата,а од другата соба слушам сестрата вика: Ееее ,аман не можам ни кафето да си го испијам. Па за тоа земаш плата бре сестро златна,ако не седи си дома и пиј си кафе на раат.
Kolku sto gledam od kalendarov hekso e edna na 2m i posle use edna na 6m. Izmegu se petovalentni. A rota koga se pijat? Ja mislev ednas samo e tas
Најди број и јави се ќе ви кажат…пример во мојот град преска јас кога бев на вакцина со бебуш се јави една мајка и и кажаа термин во колку да дојде…незнам во Скопје како функционираат затоа најубаво јави си се
шестовалентна нема уште од кога моето прими петтовалентна, значи месец ипол сигурно. а нејзе ќе ѝ дојде повторно ред за шесто веќе.
Дали е во ред да се дсде сега на топлово МРП вакцинста? Другарка ми спомна дека не било убаво, па се двоумам
Не е, ама има мало детенце од 1г. И 8м, и неа и кажале така. Ти ако имаш мислење можеш да ми споделиш слободно. Поставив прашање на кое барам одговор од некој што поминал, а не одговор на прашање со прашање. Не ми е должност да се правдам, дсли е доктор или не. И да е, и да не е, сакам да чујам друго мислење. Градов кај што живеам моментално, е комплексен, не сум од тука, и "нормално" никој ништо не кажува и помага на некој што е од друг град. Па затоа решив тука да прашам. Ок е сега?
Nikoj ne ti bara da se pravdas tuku ti kazuvam da slusas doktor. Toa sto vazi za edno dete ne mora da vazi za drugo. Kade i da zivees ima doktor ke si prasas ili kade stp treba da se vakcinira ima doktor ke si prasas. Od.rekla kazala muabeti mozes.i na antivakser da naletas pa tek togas mnogu jako mislenje i iskustvo ke cues
Затоа прашувам де. Зошто може и на моето дете да му реагира неубаво вакцината ради топлото. Еве те ако немаш одговор на прашањето кое го поставив погоре, одмини ме.