Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.412
    Допаѓања:
    9.013
    Im docni tenderot garant gi zaboravile kako i se drugo....pasosi,licni karti,tablici za koli....veke ne znam dali ima nesto sto ne prifali vo drzavava

На Jana06 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.274
    Допаѓања:
    18.393
    Што е со муабетот дека летно време не се ставало вакцина?:x
    Сакам на малиов (21месец) мрп да му ставиме деновиве, прво козметичарката ми го кажа муабетот (без причина зошто не) вчера една комшика исто...комшикава пак, (четврто дете и е врсникот со моето) и викам ,нели после мрп треба да се причува малку детето од други деца ,поради ослабнат имунитет 10тина дена...ми вика како да не,врска нема(facepalm)

3. katarina5

katarina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Нема врска времето. Можеби заради температура ако крене летно време демек потешко се симнува. А нормално е да се исчувате неколку дена и пред и после вакцина, а тоа подразбира да не се мешате со лица кои имаат симптоми на настинка, а не некои драстични мерки од дома да не испаѓате.

На dromka и azelea им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Ради тоа што надвор е 40 степени и ради тоа склет ќе биде ако качи температура од таа причина. Ако не дај боже закачи ете вирус плус, процесот на опоравување ќе потрае али тоа зависи од имунитетот на детето. :)

5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.681
    Врска нема времето,ако е така нема да закажуваат вакцини во лето,мене зимно време пак ми е пострашно дека има еден куп вируси ,грипови.
    Големата ќерка ми е вакцинирана летно време и немаше никакви реакции.
    Бебе денес прими трета доза рота и прва за стрептокока,се расплака од оваа,рекоа дека болела, претходните воопшто не се расплака.
    Требаше и трета доза шествалентна,ама ништо.
    Имаа ли вашите реакција од пневмокок?

На Ava.84, Snowflake92 и Fifi84 им се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.412
    Допаѓања:
    9.013
    I majka mi i svekrva mi se doktorki veze nema vremeto ke kazea do sega ne vakciniraj bebe. Kraj na juni si ja primi prvata na 2.5 meseci sto e po kalendar i rota i zakzaa za 10 avgust sledna niednata zbor ne rece sigurno ke iskomentiraa za vnukata baska babi se toa im e rabota

На azelea и Fifi84 им се допаѓа ова.
  7. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Е мојата прими пневмокок во петокот, вечерта крена темп. и се нафрли. Кога утредента гледам нов осип, и искочи варичела:( Она си била во инкубација кога примила. Бев на инфективно рекоа не е поврзано за не дај боже да направи компликација...

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    14.627
    Девојки беба е 2+++ вчера примаме вакцина целааа вечер спиеше од 11 до сега еве скоро 11 е море не ни се разбуди ни температура кога и мерев ама не ми ни јадеше ептен малце кај 6 да се загрижувам да ѕвонам на педијатар или

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Нормално е омалаксани да се и повеќе да спијат.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    14.627

Фала ти сепак и се консултирав ми рече парацетамол да и давам на секој 6 саати денес

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    33.762
    Мојата има од сите по две дози до сега и без реакција помина.Кај големата со 3 доза имаше тт 38,5. Само еден ден.Со лесно да минете:).

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Прими вчера втора доза Превенар 13 (пнеумокока). После првата доза немаше реакција, а сега качи тт вечерта околу 38, и денес до 38.5. Го туширав, расоблеков му дадов и сирупче. Искуства колку време трае тт?

13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.412
    Допаѓања:
    9.013
    Zasto ako nema temp? Ova paracetanolov ko vit c tamu go davaat ili mi se cini:D
    I mojata bese omalaksana pospana posle taa vakcina na 2 mes normalno si e. Ke i pomine. Tie sto se vakcinirale sega za korona neka se prisetat kakvi bevme po vakcina tolkavi luge vozrasni ne pa bebus. Jas nisto ne i dadov na mojata niti i merev temp. Namerno kupiv zivin za da ne meram na 5min ko mrdnata tuku ako mi deluva topla togas vo gaz da i meram. Guskaj bebe i bolje brcni go vo more nego bilo sto drugo

На KittyCat:) и azelea им се допаѓа ова.
  14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.681
    Вчера само ми качуваше до 37,5 и беше таква кенкава,радразнета и по цел ден залепена за мене,ова не знам дали од вакцината или во петти скок е при крај кај громчето :).

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    14.627

Парацетамол ми рече не само за температура за олабавување на мускули и за болка помага. Не јадеше воопшто па затоа изгледа ми даде. Ја капев дома море не ми сака плачи хахаха. За корона 2 дена неможев да се соземам кај сум

16. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    219
    На колку години примивте вакцина за стрептокока? Во колку дози и колку времетраење од една до друга доза?

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    На 6 месеци прва доза, а на 8 месеци 2ра доза, за трета не пишале ама може таа покасно ќе ја стават после година.

На Scorpion91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    На 4 месеци прва доза, на 6 месеци втора, третата претпоставувам после 1 година.

На Scorpion91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    Денес примивме рота втора и прва стрептокока , смеам да го бањам денес ?

20. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    После рота не го бањам тој ден и наредни 3 со поливање само, не во кадичка да седи.