Im docni tenderot garant gi zaboravile kako i se drugo....pasosi,licni karti,tablici za koli....veke ne znam dali ima nesto sto ne prifali vo drzavava
Што е со муабетот дека летно време не се ставало вакцина? Сакам на малиов (21месец) мрп да му ставиме деновиве, прво козметичарката ми го кажа муабетот (без причина зошто не) вчера една комшика исто...комшикава пак, (четврто дете и е врсникот со моето) и викам ,нели после мрп треба да се причува малку детето од други деца ,поради ослабнат имунитет 10тина дена...ми вика како да не,врска нема
Нема врска времето. Можеби заради температура ако крене летно време демек потешко се симнува. А нормално е да се исчувате неколку дена и пред и после вакцина, а тоа подразбира да не се мешате со лица кои имаат симптоми на настинка, а не некои драстични мерки од дома да не испаѓате.
Ради тоа што надвор е 40 степени и ради тоа склет ќе биде ако качи температура од таа причина. Ако не дај боже закачи ете вирус плус, процесот на опоравување ќе потрае али тоа зависи од имунитетот на детето.
Врска нема времето,ако е така нема да закажуваат вакцини во лето,мене зимно време пак ми е пострашно дека има еден куп вируси ,грипови. Големата ќерка ми е вакцинирана летно време и немаше никакви реакции. Бебе денес прими трета доза рота и прва за стрептокока,се расплака од оваа,рекоа дека болела, претходните воопшто не се расплака. Требаше и трета доза шествалентна,ама ништо. Имаа ли вашите реакција од пневмокок?
I majka mi i svekrva mi se doktorki veze nema vremeto ke kazea do sega ne vakciniraj bebe. Kraj na juni si ja primi prvata na 2.5 meseci sto e po kalendar i rota i zakzaa za 10 avgust sledna niednata zbor ne rece sigurno ke iskomentiraa za vnukata baska babi se toa im e rabota
Е мојата прими пневмокок во петокот, вечерта крена темп. и се нафрли. Кога утредента гледам нов осип, и искочи варичела Она си била во инкубација кога примила. Бев на инфективно рекоа не е поврзано за не дај боже да направи компликација...
Девојки беба е 2+++ вчера примаме вакцина целааа вечер спиеше од 11 до сега еве скоро 11 е море не ни се разбуди ни температура кога и мерев ама не ми ни јадеше ептен малце кај 6 да се загрижувам да ѕвонам на педијатар или
Мојата има од сите по две дози до сега и без реакција помина.Кај големата со 3 доза имаше тт 38,5. Само еден ден.Со лесно да минете.
Прими вчера втора доза Превенар 13 (пнеумокока). После првата доза немаше реакција, а сега качи тт вечерта околу 38, и денес до 38.5. Го туширав, расоблеков му дадов и сирупче. Искуства колку време трае тт?
Zasto ako nema temp? Ova paracetanolov ko vit c tamu go davaat ili mi se cini I mojata bese omalaksana pospana posle taa vakcina na 2 mes normalno si e. Ke i pomine. Tie sto se vakcinirale sega za korona neka se prisetat kakvi bevme po vakcina tolkavi luge vozrasni ne pa bebus. Jas nisto ne i dadov na mojata niti i merev temp. Namerno kupiv zivin za da ne meram na 5min ko mrdnata tuku ako mi deluva topla togas vo gaz da i meram. Guskaj bebe i bolje brcni go vo more nego bilo sto drugo
Вчера само ми качуваше до 37,5 и беше таква кенкава,радразнета и по цел ден залепена за мене,ова не знам дали од вакцината или во петти скок е при крај кај громчето .
Парацетамол ми рече не само за температура за олабавување на мускули и за болка помага. Не јадеше воопшто па затоа изгледа ми даде. Ја капев дома море не ми сака плачи хахаха. За корона 2 дена неможев да се соземам кај сум
На колку години примивте вакцина за стрептокока? Во колку дози и колку времетраење од една до друга доза?
На 6 месеци прва доза, а на 8 месеци 2ра доза, за трета не пишале ама може таа покасно ќе ја стават после година.