Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    274
    И моето бебе имаше покачени лимфоцити, а требаше да прими петовалентна и ревакцина рота и не вратија ради лимфоцитите, ни препорачаа витамин ц и пробиотик, па за недела дена пак да отидеме со кс. За Јане зборам

2. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    2.885
    Ништо нас не ни препорачаа, рече сами од себе ќе се средат. Матичната се враќа оваа недела па ќе одиме да видиме што ќе каже и таа. Колку беа лимфоцитите кај твоето?

3. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    274
    Screenshot_20210808-212300_Office.jpg

4. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Мајки, може поискусните да ме упатите. Бебе е 8 недели (точно значи 2 месеци има), прв пат ќе го носам на вакцина. Пошто Букурешт е Ковид центар, ми рекоа да одам Ѓорче или Идадија. Како е со гужви, кое време да го носам? Дали претходно да направам кс, и да го носам да го прегледаат или? Читам имало/немало вакцини, па тие што знаете ако може да ми кажете дали воопшто има вакцини и која е процедурата? Да не одам по жешково со мало бебе, и да ме вратат.

Последна измена: 8 август 2021
  5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas prviot pat nosev ks od remedika i nemase guzva ic ama nemaa hekso togas. Sekako imase edna napeta doktorica tamu sto ja pregleda demek. Mene za prvite vakcini mi rekoa na 2.5 mes da odam radi rotata ko sto razbrav. Taka i bevme

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Во Ѓорче немаше гужва ич само јас бев :). Сите се океј и насмеани таму дури не е својствено за здравствена устаова.

7. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Има некоја мајка календар со вакцини? Рота читам, нешто ново ми е, дали е задолжителна, наназад гледам стварала грчеви, Т нормално, и била заразна за околината?! :worried: Кога ми е најпаметно да носам бебе на вакцина, ум немам веќе….

8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    274
    Задолжителна е ротата ама ја ставаат до 2ри месец, после не

9. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    274
    IMG-23085c9b896cab0630c31f9f378da238-V.jpg

10. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Да во Јане на 4 месеци за втора вакцина сакаа така да стават 2 боцки и + рота. Реков доколку може само една боцка +рота. Др рече само си правите да доаѓате повеќе пати, ама дозволи. И јас после примена вакцина фајзер одвај се соземав а не па бебиња наеднаш 3 вакцини.

На dromka и MissBreezy им се допаѓа ова.
  11. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    17.583
    Тука некоја имаше пишано за повеќе вакцини наеднаш. Ние денеска ги примивме првите 3 наеднаш сите.
    Леле мајки не трауми за бебе, лелеле тоа пиштење до зајдување.. Јас прашав дали можи да не бидат наеднаш, мора така ми рече докторката.
    Се прогласувам за немајка на веков. Една прими и ми се слоши мене од кај што не можев да го гледам кај што плачи. Го зеде сестрата и таа го боцнаа уште еднаш (facepalm);(

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Нормална ти е реакцијата, и мојата првите 3 наеднаш ги прими, ревакцините пак 3 наеднаш ги прими, потоа на 6 м само 2 прими.
    Првиот пат имам пишувано колку жално писна, и во сон липаше потоа.;(
    И јас плачев со неа.
    Многу трауматично искуство.
    Следните ќе бидеш посилна.
    Не си немајка, нормално е да те боли:hug:нека му се наздравје и со лесно деновиве на лепотанот, без реакции

На Bremena, IRBBB, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    17.583
    Ух како ќе се издржи пак истото.. татко му ќе го пуштам да го држи нареден пат хахах..
    Да, плачи и овај дома, заспа и се буди со плачење.. А јас се преплачив ;(
    Фалааа :hug::hug::hug:

На IRBBB и Alishan30 им се допаѓа ова.
  14. Sk95

Sk95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    12
    Nie vcera primivme mrp, pominavme super na bockanje so mn malku placenje. Nemame temperatura,veseli sme,ruckame.. Ama denes noseto i tece kako reka i desnoto okce i e polno solzi i tecat solzicki.. mozno e da e od vakcinata ?

15. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    3.059
    @Oneo нормална ти е реакцијата, исто бев многу потресена после првите вакцини, исто три наеднаш, две со боцкање + рота. Нема да му го заборавам фацичето беспомошно како ме погледна, како да сум го предала. И многу се плашев за вторите, ама ги примивме минатата недела, не беше ни слично како првиот пат. Малку почна да плаче, ама тоа само дека го боцнаа и толку. Сега е многу мал, после тоа ќе биде подруго, не се секирај.

На IRBBB, Oneo, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Eve me i mene denes....ja bockaat crvenee cela i im se deram abe mi zajde deteto sto praite....mi rekoa poleka majka pocekaj ke zeme vozduh ne e ova zajduvanje....doma da ja vidam taka odma ja tresam i duvam ja sljapkam...posle dojde doktorkata mi vika sedi pocekaj i rekov ke sedam ama i ti tuka da ja gledas da ne si mrdnala....projde se izlegla mu rekla na maz mi sleden pat on da dosol:rofl:

На IRBBB, Trpkovska и Oneo им се допаѓа ова.
  17. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Наздравје нека ни се вакцините денеска си ги примивме (6то валентна, рота 2 доза и превенар 2 доза) ама да ви кажам ептен стресно си поминав. Беба се утепа од плачење, душа мајкина. Дај боже да поминеме без реакција. Сега си нанка ама и си потскокнува и закенкува во сон. Душа ќе помине ајде:inlove:

На IRBBB, lovely91, kostovaivana и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    На здравје вакцина, да не му е ништо, душичиња. Кај се вакциниравте?

јас планирам накај 11та недела да ги прими вакцините што се на 2 мес. Мислев неделава, ама ај ќе почекам

На Bulibu му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Во Гевгелија сме ние. Да да одете мислам дека рота се примаше до 12та недела ако не се лажам:?:. На 2м ги примивме рота и превенар супер без ништо поминавме 6то валентната ја немаше и затоа сега на 3м ја примивме, па да се надеваме дека нема да ми качи тт:)
    Фала мајка, со лесно да си ги поминете и вие:hug:

20. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Многу гужва во Јане. Отидов денеска, седев 3 минути и со се вратив дома, ми стана јасно дека и пауза ќе фати додека дојдам на ред :(