И моето бебе имаше покачени лимфоцити, а требаше да прими петовалентна и ревакцина рота и не вратија ради лимфоцитите, ни препорачаа витамин ц и пробиотик, па за недела дена пак да отидеме со кс. За Јане зборам
Ништо нас не ни препорачаа, рече сами од себе ќе се средат. Матичната се враќа оваа недела па ќе одиме да видиме што ќе каже и таа. Колку беа лимфоцитите кај твоето?
Мајки, може поискусните да ме упатите. Бебе е 8 недели (точно значи 2 месеци има), прв пат ќе го носам на вакцина. Пошто Букурешт е Ковид центар, ми рекоа да одам Ѓорче или Идадија. Како е со гужви, кое време да го носам? Дали претходно да направам кс, и да го носам да го прегледаат или? Читам имало/немало вакцини, па тие што знаете ако може да ми кажете дали воопшто има вакцини и која е процедурата? Да не одам по жешково со мало бебе, и да ме вратат.
Jas prviot pat nosev ks od remedika i nemase guzva ic ama nemaa hekso togas. Sekako imase edna napeta doktorica tamu sto ja pregleda demek. Mene za prvite vakcini mi rekoa na 2.5 mes da odam radi rotata ko sto razbrav. Taka i bevme
Во Ѓорче немаше гужва ич само јас бев . Сите се океј и насмеани таму дури не е својствено за здравствена устаова.
Има некоја мајка календар со вакцини? Рота читам, нешто ново ми е, дали е задолжителна, наназад гледам стварала грчеви, Т нормално, и била заразна за околината?! Кога ми е најпаметно да носам бебе на вакцина, ум немам веќе….
Да во Јане на 4 месеци за втора вакцина сакаа така да стават 2 боцки и + рота. Реков доколку може само една боцка +рота. Др рече само си правите да доаѓате повеќе пати, ама дозволи. И јас после примена вакцина фајзер одвај се соземав а не па бебиња наеднаш 3 вакцини.
Тука некоја имаше пишано за повеќе вакцини наеднаш. Ние денеска ги примивме првите 3 наеднаш сите. Леле мајки не трауми за бебе, лелеле тоа пиштење до зајдување.. Јас прашав дали можи да не бидат наеднаш, мора така ми рече докторката. Се прогласувам за немајка на веков. Една прими и ми се слоши мене од кај што не можев да го гледам кај што плачи. Го зеде сестрата и таа го боцнаа уште еднаш
Нормална ти е реакцијата, и мојата првите 3 наеднаш ги прими, ревакцините пак 3 наеднаш ги прими, потоа на 6 м само 2 прими. Првиот пат имам пишувано колку жално писна, и во сон липаше потоа. И јас плачев со неа. Многу трауматично искуство. Следните ќе бидеш посилна. Не си немајка, нормално е да те болинека му се наздравје и со лесно деновиве на лепотанот, без реакции
Ух како ќе се издржи пак истото.. татко му ќе го пуштам да го држи нареден пат хахах.. Да, плачи и овај дома, заспа и се буди со плачење.. А јас се преплачив Фалааа
Nie vcera primivme mrp, pominavme super na bockanje so mn malku placenje. Nemame temperatura,veseli sme,ruckame.. Ama denes noseto i tece kako reka i desnoto okce i e polno solzi i tecat solzicki.. mozno e da e od vakcinata ?
@Oneo нормална ти е реакцијата, исто бев многу потресена после првите вакцини, исто три наеднаш, две со боцкање + рота. Нема да му го заборавам фацичето беспомошно како ме погледна, како да сум го предала. И многу се плашев за вторите, ама ги примивме минатата недела, не беше ни слично како првиот пат. Малку почна да плаче, ама тоа само дека го боцнаа и толку. Сега е многу мал, после тоа ќе биде подруго, не се секирај.
Eve me i mene denes....ja bockaat crvenee cela i im se deram abe mi zajde deteto sto praite....mi rekoa poleka majka pocekaj ke zeme vozduh ne e ova zajduvanje....doma da ja vidam taka odma ja tresam i duvam ja sljapkam...posle dojde doktorkata mi vika sedi pocekaj i rekov ke sedam ama i ti tuka da ja gledas da ne si mrdnala....projde se izlegla mu rekla na maz mi sleden pat on da dosol
Наздравје нека ни се вакцините денеска си ги примивме (6то валентна, рота 2 доза и превенар 2 доза) ама да ви кажам ептен стресно си поминав. Беба се утепа од плачење, душа мајкина. Дај боже да поминеме без реакција. Сега си нанка ама и си потскокнува и закенкува во сон. Душа ќе помине ајде
На здравје вакцина, да не му е ништо, душичиња. Кај се вакциниравте? јас планирам накај 11та недела да ги прими вакцините што се на 2 мес. Мислев неделава, ама ај ќе почекам
Во Гевгелија сме ние. Да да одете мислам дека рота се примаше до 12та недела ако не се лажам. На 2м ги примивме рота и превенар супер без ништо поминавме 6то валентната ја немаше и затоа сега на 3м ја примивме, па да се надеваме дека нема да ми качи тт Фала мајка, со лесно да си ги поминете и вие
Многу гужва во Јане. Отидов денеска, седев 3 минути и со се вратив дома, ми стана јасно дека и пауза ќе фати додека дојдам на ред