Така беше во петокот, си заминавме и ние. Отидовме пак во 13ч. докторката си отишла кај тие од Ковид веќе не вакцинирале, сестрите без мантили спремни за дома. Почнаа да објаснуваат дека летно време до 13ч. работат, иако никаде не е истакнато тоа. Но, на погрешно место објаснуваа. По кратка, но жустра дебата си се врати докторката да си направи преглед. Муабетот ми е ако се враќаш денес оди нешто пред 13ч. да се поштедиш од расправии.
Ние превенар ја примивме на 2 полни,па на 3.5 месеци ,требаше и на 5 кога бевме последен пат,ама не ја прими ,бидејки нема примено 6 то валентна ниедна.Сега ја има и ќе одиме утре,сигурно и двете ќе ги прими. Инаку рота сите три дози ги прима,завршивме со неа без никаков проблем.
Мамички јас сум на амоксиклав антибиотик а го дојам малото. За неколку дена ќе прими рота вакцина. Дали би имало некаков проблем? И имавте ли некои реакции од првата доза на рота?
Malce grcevi ama niso strasno i kakata moze da bese malce druga nijansa. A za amoksiklavot ne znam doktor neka ti kaze najubavo
Од поручекта почна да качува тт бебушка. Цело време и варира од 37 до 38-38.1. Брзо ја качува до 38 и брзо ја слимнува до 37. Освен што ја истуширав друго ништо немам дадено. После 38.5 ли се дава сирупче? Расоблечена ми е цело време, многу се плашам како ќе ја минеме ноќта ах овие вакцини, па не една три одеднаш. Вие што имавте реакции на вакцини со тт колку време ве држеше?
Си се бори организмот, штом брзо симнува не би требало да биде полошо. Од вакцини немал реакција ама кога бил болен давав сируп над 38 кога ќе дојде. Ако ја симнува сам не давам ништо. Ако ја држи температурата на 38 и не ја спушта можеш да масираш со разреден алкохол, ако не спушта пак дај сирупче за да спиете ноќеска да не се измачите. Со лесно
Фала мајка, заспа сега и ја измерив 37.5. Ќе ја набљудувам цела вечер, па се надевам дека нема да качи повеќе од 38. Инаку она цел ден си е весела си гуга, се смее само што и е топло главчето. Ајде се надевам ќе помине и утре ќе биде како нова
@Pacient srna kako pominavte na vakcina? Ne sum aktivna denovive se spremame za na odmor konecno odam utre, pa ve pomisliv kako projdovte
I nie se zanimavavme so ova vcera. Pocna da kacuva ja istusirav gledam posle 15min od tusot 38.2 i dadov sirupce, mu trebase vreme da i ja simne pa i staiv antipirea lepenka pred spienje i cela nok dobra bese. Jas spiev so toplomerot so mene i na nekolku saati i merev ama nemase nisto taa si ja prespa ubavo nokta kako i obicno. Denes dokaj 37.8 ne dadov nisto samo lepenkite i toa po pola i lepam i super e cel den. Duri i se razguga denes,predhodno ko da go pauzirase guganjevo ama toa do skokot e. Eve ja si spie pak so lepenka ako e ok utre nisto ne i stavam. Primase 5to valentna,prevenar i rota kako sto e po kalendar za 4mes bebe
Haha samo sto pisav....generalno jas sum zadovolna valjda nema da iznenadi neso vecerva. So edno sirupce i lepenki. Ubavo da si pominete na odmor
Лепенките се цел ден на неа, само и ги менувам ама ми остана уште половина цел град го превртев никаде ги нема, утре ќе донеле. . Нека помине лесно ноќта, денски полесно е за справување мислам со се. Со лесно и на вас мајка
Kade ke donele utre? I jas barav sreka imav ostanato od prosliot pat. Mi rekoa podolgo nemale uvoz, a pred mesec ipol kupiv za prvata vakcina
Значи лепенките никаде ги немало, јас мислам само кај нас нема. Во една аптека само најдовме и ми даде само една, не им дозволувале да продаваат повеќе,да имало за сите Мораше после и мм да влегува да купи,да имаме барем за 2дена. Колку време лепевте? Мене ми кажаа на местото каде што е боцнат да лепам 2дена.
Толку да по 2 дена и јас и ги лепам. За првите вакцини дека немаше реакција само еден ден и ставав утредента не. А за овие ќе и ставам и утре пак цел ден.
Првите ги прими моето. Само вчера беше со тажна фаца и температура само еднаш имаше 38.5. Дадов сируп тогаш. Гасови имаше многу ама лесно ги испушташе. Иначе повеќе од 37 тем. нема кренато. Денеска втор ден, почна да се смешка хаха..