Душички, ќе помине ајде. За гасови да мислам дека со ротата многу полесно ги испушта отколку кога има грчеви јаки тогаш ептен се стега. Денеска а мрдне а прдне. Мерам и ја на секој пола саат тт, а во меѓувреме рака на чело хаха. Сега сме со моментално стање од 37.4. Се надевам нема да качува повеќе во текот на ноќта.
Мојов немаше грчеви, па незнам како е хахаа... Прди и овај цело време. Сношти воопшто не заспав, само мерев и еднаш измерив 38.5 и одма сирупче. Денски 37-37.5 најмногу ама го туширав 1-2 пати и се спушти.А раката не ми е тргната од на чело хаха.. Ајде лесно да се помини ноќва
Мојава сега кога ја ваквинирав вторпат исто 3 прими без рота таа уште првиот пат ја избегнавме ние два дена имавме тт првиот ден ми качи температура до 39, а вториот до 38.5 ама брзо ја спушти со сирупчето ама вака си беше ведела иначе сме 6+
Следен пат барај само 2 вакцини, нема не може. Пишав пред твојот коментар. И во Јане С. сакаа 3 наеднаш на 4 месеци реков изречно не, доколку може само 2 и дозволија. Ми укажаа демек само ќе доаѓате повеќе пати, ама многу е жално 2 боцки. Уште на првата како плачат па пак да го држам ножето за втора не се издржува
Да, им пишува до 13.30 вакцинираат и јас отидов во 13. 00 уште не беше лето па ме искараа одма. Следен пат требало пред 13.00 да дојдам они оделе на друго место. Па што не напишат убаво од - до.
Реков неколку пати, не можи ми рече докторката. Морало сите наеднаш. Претходно 100пати ми рече било дебело и само сакав да заминиме побрзо, па не инсистирав. Вака со реакција после вакцина лесно поминавме. Само еднаш крена до сега температура 38.5. А таму плачење што да кажам, липање до зајдување.
Не смеат да напишат. Работно време им е до 13:30, сами си направиле (летно - тоа ми го потенцираше три пати) време да им е до 13ч. Но, мој стил не е да се карам, поготово не со бебе во рака. Како што на нив им е гајле што мм искачаше два пати тој ден од работа, така и на мене ми е гајле што ја станав од кафето. Па барем работа да завршев
I mojata vristese im vikav abe mi zajde deteto pa me iskaraa sum panicela posto sripav ne bilo toa zajduvanje...dojde doktorkata mi vika pocekaj ke zeme vozduh ne e strasno....i vikav sedi tuka da ja gledas a jas nema da ripam na vtorata bocka ama ako zajde i i bide nesto tesko vas....izlegla mu rekla na maz mi poarno vie sleden pat da vlezete so bebeto
убаво си и рекла мами!!! Така им треба! Него ај да прашам јас едно глупаво прашање породена сум во Ремедика и таму прими малата вакцина за хепатит б и бсг. Овие другиве вакцини може ли таму да си ги прима или мора по државниве? (не ми се смејте поима немам, прво дете ми е )
Хахахааххах... Моето уште во ходникот кај што слушаше другите кај што плачат, ептен гужва беше, се преплачи. Одвај го смирив и дојдовме на ред. Јас уште во ходникот преплашена, ми вика докторката многу си бледа, нека влези таткото, јас не не. Еднаш го боцнаја толку многу писна, ми се слоши готово. Сестрата го зеде, завршија работа, јас се ладев. После дома се изедов жива, син ми плачи јас наместо да бидам со него, мене ми се слоши
Јас се менувам затоа што по еден пуштаат, на преглед и прашања јас сум внатре, после додека го боцкаат и ротата излегувам, а мм е со бебето и ги чекам пред врата
Оди во Железничар, супер е докторката и само со термини работат. Никогаш не сум видела никој ни пред нас, ни после нас.