Ние бевме во март позитивни а требаше по календар во мај да ги прими, јас ја однесов јуни и немаше апсолутно никаква реакција
Devojki zdravo Bidejki sum prvorodka i ne mi e mnogu jasno so vakcinive shto kako idat ako saka nekoja dami objasni shto kako I kade vo prilep za vakcina Falaaa ubav den na site ❤
Sto konkretno ne ti e jasno? Si ima kalendar za vakcina pedijatar ke vi kaze koga kade da go nosite na vakcina bebeto. Odberi si maticen i se ke ti objasnat
Немаш закажување. Секој равотен ден од 8-12. За прва вакцина родилен картон, книшка и крвна слика за бебето. Бебето треба да има 2,5 месеци. Тогаш треба да прими рота вакцина и шестовалентна. Ќе се задржиш околу 40 мин со внес во систем , преглед и примање на вакцини. Земи тетра пелена со тебе за да го легнуваш на тетрата.
Нас ни рекоа еден месец од завршетокот на изолација, а бидејќи изолацијата е 21 ден всушност испаднаа два месеци
Ок јасно ми е, но негде даваат картонче и за нас да имаме на кој се наведени вакцините, затоа кажувам дека немам такво нешто не барав да имам картон дома.
Дааа за во охрид ми е, значи можам да го однесам само со книшката? Инаку кај се вакцинираат деца во охрид ни тоа не знам
Прво ќе се јавиш да закажеш и ќе им објасниш дека моментално сте охрид и дека треба со тоа и тоа да се вакцинира. Се јавуваш во општа болница 046267267, па бараш да те поврзат со вакцинација на дете. Валда ќе ти завршат работа. Носи ја книшката.
Во Прилеп деца се вакцинираат во здравствен дом. Значи од главниот влез од левата страна има диспанзер тоа е малку како повнатре . Кога ќе појдиш таму ќе ти дадат и картон за вакцини што ги прима и се што треба.
Ve molam spodelete iskustva so primanje BSG na 4 meseci, dali ima nekakvi nus pojavi kako temperatura i slicno. Sinko ne ja primi vo bolnica po raganje poradi zoltica i duri sega ke ja primi. Isto taka dali nekoj bil vo Gjorce za vakcina poslednive nedela dve, da spodeli kako e so guzvi sega tamu.
Нема никаква реакција…може местото малку да потече и да загнои ама реакција како температура и слично нема…ние ја примивме на 3 и пол месеци
Таман ќе заборавам на вакцините, туп ќе дојдат други. Мислам крај немат. На 13ти имаме закажано, ама последниот пат дека врескаше многу и не разбрав што ќе примиме сега, па ако може некој да ми каже. На 2м рота и превенар. На 3м рота, превенар и шестовалентна. На 4м сега на 13ти сме што следува?