Пишува во книшка која е следна. Денес бев по потврда за вакцини во Ѓорче и ми ја бараа книшката, без книшка не даваат потврда, а ни преглед.
Кај нас не пишуваат ништо во книшките, само картончето за имунизација мора да го носиме таму ги внесуваат и затоа незнам.
Ауу дај боже да е така, па да си поминеме само со една буцка, со две некако и мене ми доаѓа многу тешко кога ја гледам, многуууу плачеше.
Nie do sega sve po edna bocka sme dobivale, sega sme na 7 septemvri pa ke vidime sto ke bide inace sme 5m
Nene samo rota i edna bocka, do sega sme primile dve rota i edna vakcina, ke vidime sega sto ke si dobieme
Lele zeno znaes deka ne znam, mislam 5to valentna deka primivme togas posto nemase 6to valentna treba da proveram
@Pacient srna гледам повеќе ги разбираш од нас вакциниве 3та доза превенар и 3та доза рота на колку м се примаат? Знам дека вие на 2м не примивте превенар, ама имавте 6товалентна. На 4 колку што се сеќавам примивте 2ра доза превенар, рота 2 доза и 5товалентна така ли?
Ne bas, a razbiram toa sto mi go bocnale deteto ne kojznae kolku nie vaka primivme Na 2.5mes rota1 i 6to Na 4mes rota2,prevenar1 i 5to Ni zakazaa na 6mes ama sto ke davaat veze neam. Vo onoa od remedika stoi 6to ama taa e zadolzitelna,a rota i prevenar se preporacani taka da ne znam
При високи вредности на IgE се вакцинира ли? Колку што знам овие имуноглобулини реагираат при алергиски реакции а со оглед на тоа дека референтните вредности се повисоки не ни бега реакција.
зашто имаше реакција на последната вакцина. (На 8 месеци) 24 месеци сме нема ништо примено. Сега излагаат резултати со висок IgE
Зависи алергијата на што е. Било да е алергија, вирус, настинка значи намален имунитет. Али ако во вакцината има некој состав што детето е алергично не се вакцинира, испитај го на што е алергично и дали ти има појавено тешка реакција после примено вакцина?
тресење и грчеви на цело тело. Почна лицето и устата да му помодрува ги преврте очите. Изгуби координација. Многу беше страшно. Барем за мене