Заради начинот на правење на вакцината, содржи протеини од јајце. Ако е алергично на тие протеини, треба да се знае, зошто може по вакцинацијата да направи алергиска реакција од вакцината.
Со лесно мајка да поминете, читајќи што се реакција може да има од вакцинава на моменти се мислам дали да ја ставам
Потврдата што се носи гласи: ,,примени се сите вакцини според возраста". А мрп се става после 1 година. Значи нема да е проблем , евентуално негде барале да напишат изјава дека ќе ја ставаат. Ова што сум слушнала од овој ,оној.
Многу читаме, затоа пред време се секираме, а не мора да значи. Многу мајки пишаа дека немале вооптшто рекција од вакцината
Nie odnesovme kopija od kniskata...e sea imame samo toa prvo sto se prima ama tolkava bese koa nosev dokumenti
Pa vo sporedba so bolestite minimalni se...baska mene na primer mi bese dobra vezba krevanjeto temp bar znaes sto da pravis koa ke se razboli. Togas kaj ke panicis sto mu e bar ke znaes sto da dades sto da pravis
I da povrakja hipp ors sokce cajce poveke doenje i resen problem, za sve ima resenie samo bez panika, taka sme porasnale nie taka ke ni porasnat i nasite malecki
Фала на совет и поддршка, со поголемата не сум имала искуство со повраќање и дијареа па може за тоа ми изгледа по страшно
Мајки дали некое бебенце примило 3 вакцини наеднаш?Денес бевме 2месеца и 10 дена има малата,рекоа има килажа и прими плус за стрептокока. Инаку во Идадија за прв пат бараат крвна слика и работат до 13 часот(и покрај тоа што пишува до 13:30).