Kolku sto gi razbiram I jas tie se. Vi posakuvam lesno da gi pominete pa spodeli iskustvo, I nas ne ceka istoto sl nedela.
Фала ти и кај нас според килажата одлучи така 6210 е Прашав да не се многу 3 вакцини наеднаш ми рече така ставаат.Некаква реакција имавте?
Nas ne ni dadoa streptokoka togas isto vo idadija,ni ja dadoa na 4mes. Ne spomna nikoj deka radi kilazata e
И нас денес ни ставија 3 вакцини, во млимбалкан, малата е 2 месеца и 6 дена има 6кг, малку е поспана. Качи тт 37,7 мегутоа ја симна малку ке се следи во текот на ноќта се надевам дека ке нема да качува. Со добро нека проаѓа
И мене ми кажаа дека така ги ставаат на сите. Првиот ден беше како тажен и уморен. Температура креваше до 37.5, еднаш само 38.5 тогаш дадов сируп. До 38тем. го туширав, расоблекував. Прилично лесно помина.
Тука негде се значи нашиве ,прееска мојата многу плачеше неколку минути никако неможев да ја смирам нозете скроз исправени и стегнати ги држеше,изгледа грчеви беа .Температура никако не можам да и измерам со дигиталниов што го имам .Дај Боже да поминува по лесно,за греота се.
Na spienje se meri najubavo....mada baci celo prvo da vidis dali uopste da se trudis da izmeris da ne se nerviras dzabe deka ke ti mrda
Ќе помини, за некој ден како ништо да не било. Моето немаше грчеви. Јас температура мерев дури цица, тогаш е мирен или дури спие.
Тука некаде се да сонциња За грчеви и дадов јас Колактасе кои патем редовно ги пие против грчеви. Инаку ни напоменаа дека може да има грчеви предизвикани од некоја од вакцините. Темп мерење само во спиење или цицање и јас со дигитален мерев. Ќе пројде сепак нормално е и да има некаква реакција Со лесноо само
Ние вчера бевме во Јане Сандански и само шестовалентната му ја ставија. Не ми спомнаа за стрептокока. Таа на колку месеци се става? Инаку бебка е 4 месеци и 8300 гр. Малку ја закаснивме првата вакцина. Инаку бебе е супер без никаква реакција. До колку дена може да даде реакција?
Таа се ставала паралелно со друга вакцина. И на моето не му ја ставија со шестовалентната, ајде прва вакцина една нека била на 5+ ја прими моето, ја немаше до скоро чекавме. Реакција ми рекоа два три дена, кај нас одма истиот ден ми крена температура до 38.2 температурата траеше два дена, вториот ден почести потечни столици со малку слуз и помина.
Фала ви ,првата вечер помина добро фала Богу...за температура така правев на допир не беше жешка,еднаш два пати измерив до 36 покажуваше.Малку ми е чудно сама не се будеше за цицање ептен беше поспана,ама јас и дадов 2 пати да цица сепак
Каков имаш? Јас имам на микролајф и пошо беба многу прета никогаш не ми покажува точно па мерам и со живин.