zdravo,nie sabajlevo primivme rota 2 mes e bebceto i sea mi kazaa za pelenite da se menjaat pocesto ama bebevo uste ne mi e kakano od sabajle..dali e normalno toa,a se grci cel kao da mu se kaka a nemoze da se iskaka...
Ротата може да предизвика грчеви, ставај термофорче на стомачето и вежбај му ги ноџињата точак како да вози.
Бебе е 2ипол месеци. Сабајлево прими рота, шестовалентна и пнеумокок Сега заспа, не е јаден од 4ч савајлево, уште малце 6саата Да го будам или да чекам? Земав далерон сируп, блокмакс, чепчиња и лепенки Дали да зелепам лепенки превентивно или не? Кога да очекувам реакции, и на која тт да му дадам нешто и по колку
Јас лепенка обавезно лепам на боцнатото место да и лади и ако има како грутка, се масира нежно местото.
Како поминавте деновиве со ротата? Имавте претходно грчеви/гасови пред да ја примите? Бебе се мачи со гасови па незнам дали ќе дозволат да ја прими и искрено и јас се плашам да не се влоши состојбата.
Од раѓање имаме гасови и кркорење на цревата, во понеделникот ја примивме 3 доза рота, немавме некој проблем си давам сируп нурсе хервис и тоа е тоа. Беба си прдка исто како и претходно
До кога ќе се мачат со овие гасови, мн ми е жал кога се грчи и кенка а и не кака редовно, некогаш на 2-3 дена, некогаш и до 5 дена.
Незнам и мене ми е веќе тешко кога ја гледам 4 ипол месеци сме и уште ја боли стомачето, кака редовно по 2-3 пати ама пак се стега има мака се гледа. Се надевав дека до 4м ќе престнат ама тука се уште. Незнам некој беше ми кажал дека кога ќе почнеме со дохрана као демек ќе ги снема, ама којзнае ќе видиме.
И јас имам слушнато дека кога ќе почне со цврста храна ќе ги снема. Ако сега им е осетливо мешето може ќе треба да внимаваме и со храната што ствара гасови.
Ма не важи ни тоа, етто не сум многу по јадењето, а и тоа што го јадам го пазам. Зрнеста храна, грав, зелка, газирано ништо од тоа не јадам/пијам па пак има. Јас мислам до детето е ќе поминат ама кога ќе видиме
Без реакција помина. А ептен бев потресена.. @LucyLu без црп, освен за мрп, за тоа правев. Многу крв земање беше 2 епруветчиња и затоа избегнував да правам на секоја вакцина.
Дефинитивно е до детето, со првото немав никаква мака, ни грчеви ни гасови а не внимавав на исхрана. Со второво ем внимавам, дури и еден период млечни исфрлив од исхрана ама немаше подобрување.
Lelee i moevo ne kaka po 2 dena a ima epten gasovi duri mislam denes da go nosam na pedijatar da vidam zaso ne si kaka redovno...a celiot se stega..nie vo vtornikot primivme rota i denta proliv i tolku eve go vcera pak nisto,a epten se maci..
Malata mi piese po 120ml, od koga ja primi vakcinata pie 90 i pospana, vecerta ja pominavme bez tt, dali mozi vo narednite denovi da se pojavi reakcija?