Super pomina so prvata doza, isto kako da ne primi. Nemase grcevi/gasovi ni pred ni posle toa, se vo normala. Ocekuvav i bev spremna na pojaki simptomi, neli vikaat da se vnimava na kakata, vnimavav se toa no ne vidov razlika. Ke vidime so vtorata kako ke bide! So lesno i kaj vas. @Kaja991 nas ni rekoa od 7-10 dena da ocekuvame reakcija. @LucyLu nie bez crp
Мене педијатарот ми рече не е страшно за бебе на доење да не кака и по 7 до 10 дена ако нема мака, некои бебиња имаат по бавен метаболизам. Само што мене ми е жал да ја гледам како се мачи, се стега, ќе прдне и мн и мириса прдежот нз дали и кај Вас е така. Денес и ние примивме рота, уште се нема искакано.
Ние денес ја примивме ротата, па ќе видиме како ќе биде, се надевам нема да биде со мн грчеви/гасови.
Вчера прими беба шестовалентна само. Фала богу температура немаше. Сабајле кога станавме гледам боцнатото место како од оса каснато. Црвено е и грутка има внатре. Вртам на матичната не крева. До сега немала вака не и е прва боцка. Нормална појава е или не би требало да е така ? Тенкс мамас
Кога се прима BSG вакцина? Има ли одреден период до кога треба да се прими? Познаничка ми кажа дека нејзинот го вакцинирале на една недела, а син ми има веќе две и пол, уште не добивме покана.
Собираат дечиња за вакцината бидејќи се дели една ваквина на повеќе. Пријавете се во диспанзерот ако не сте и ќе ве побараат не се секирајте. На моето исто немаше ставенп во болница
Хмм, а да си прашаш во пуктот кај што ве вакцинираат? И, ај провери си во родилното картонче за бебчето може примена му е, а да не ти кажале.
Како што ти кажале, провери во картонче дали ја има пишано. Ако не ке ја прими. Бебиња со мала родилна теѓина ја примаат подоцна, значи не е проблем и подоцна да ја прими.
Мамички наредната недела ќе примаме шестовалентна. Прв пат ќе не боцкаат. 3ипол месеци сме. Душата ми се тресе значи Дајте сега совети што треба да набавам? Каков сируп? Лепенки? Ациди борици? Чепчиња? Оцет? И уште нешто, имам термометар дигитален на чико. Како мерите температура ноќе дур спијат? Или ги пипкате па ако се жешки тогаш мерите а до тогаш не ги будите? Леле многу сум потресена, не знам зашто вака
Нормално е да си потресена. Сите мајки се. Јас давам ефералглан / парацетамол. И чепчиња исти имам. За вакцина не дум ставала чепче ама давам сируп. После вакцина ми е кенкав и да му олеснам. Ацидо борици на памук и на боцнатото место. Имам дигитален, па не можам да те советувам. Ке осетиш на чело дали има или нема температура. Јас и можам да одредам колку е ама јас како манијак мерам па научив веќе.
Јас сум потресена недела дена пред вакцината, all day, all night ја мислак како, што ќе биде. Лепенки имам и ставан на боцнатото обавезно. Сируп имам далерон ама фала богу не ми кренала повиспка од 38.2 и не сум ни дала, ациди имав земено за сваки случај да имам дома. Тт на допир и јас сум, ако осетам дека ми е топла тогаш мерам, на спиење мерев не се будеше, ама среќа и не крена висока за да има потреба да ја будам. Со лесно мајка да поминете
Фала мами дај боже. Ќе ви пишам . А за мислење, остај се, оваа премислена е месец дека скоро , требаше на 2ипол да ја примаме нели ама дека немаше 5 кила и ја осложивме. Е од тогаш навака ја мислам
Син ми пред една недела ја прими шестовалентата. Два дена му беше отечено местото кај што е боцнат, првпат вака да му отече, не ставав лепенки, неможев да ги најдам. Сега приметив на местото ко да му стои ко подкожно тврдо топче. Утре ќе прашам и педијатар, но ме интересира дали е нормално, дали на некое бебенце му се направило вакво нешто.
Женчиња што нус појави дава рота вакцината? Има ли и температура? И што давате за температура пример....разлика меѓу сирупче еферелган или чепчиња?