Мајки денес малата прими рота и многу е поспана можно ли е од вакцината и какви реакции ми кажаа пролив и грчеви ама ваше искуство ме интересира
Веќе ти одговориле мајка.Од една лепенка правам две и на местото кај што е боцнато лепам,на 4..5 часа ја менувам.Еве во пон.се вакцинираше,немаше ништо реакција.
Бебе денес прими вакцини. Лепенки не можам да најдам никаде. Облоги ладни да ставам цело време на местото или само ако има температура?
Мајка, јас на моето само ставав облоги со ациди борици на памукче, па го лепев со фластер, само кај што е боцнато. После 6-7 саати видов дека немаше никаква реакција на местото каде што е боцнато, па прекинав. А за температура, ако крене повеќе од 38, можеш со облоги или сирупче да пробаш.
Мене кога ми требаа немаше никаде, дури из Београда набавив. А прочитав дека сега ги има и тука,ама во друго пакување ваљда и друга фирма.
А подобро е лепенките да се редатна боцнатото место или ладни облоги со борова вода? Имам и двете дома а вторник сме на вакцина да знам што да ставам подобро
Јас ставав облоги со памукче ациди борици и бебче немаше никаква реакција, и тоа само првиот ден кога го боцкаа така ме советуваа и во Јане Сандански