Утре сме за втора доза рота. Дали ако ја одложам за ден два ќе ми прават нешто проблем или? Сакам прво кс да направам, денес не стигнав.
A megu vtora i treta doza rota treba isto max 10 nedeli? Ja sum si na odmor a maticnata mi rece od denot sto vi go kazale nataka ne se vrzuvajte bas togas deka mora ne spomna niso za max razmak za rota
Денес го сменивме педијатарот зошто минатиот не забушаваше и не секогаш беше достапен. Продложи да ги разделиме вакцините заради недоволно тежина на 2 месеци. Ја немаше примено ПЦВ и Рота. Рота ја скокнавме целосно. И денес педијатарот рече да ги ставиме и другите втора доза заедно со пцв. Не знам зошто се согласив, многу ми е криво. Во глобала ми е многу мирна, денес цел ден е кемкава и плачи и температура со 38. Инаку имаме уште 2 недели до 4 месеци.
Читав дека меѓу сите 3 дози треба да има растојание од 4-10 недели (мислам на страната на ИЈЗ). Во странство мислам дека е 15 недели, не сум сигурна. @Quincy Ќе помине, не си ставај на срце. Многу деца имаат реакција од вакцина, 38 не е страшна температура ќе се избори организмот. До утре како нова ќе биде
Vo Gorce znam koga ja primi prvata doza rota, doktorkata rece minimum 43 dena treba da pominat od edna kon druga doza. Taka da jas ako odlozam vtora doza toa bi bilo max 4-5 dena, sekako ako e zdravo bebeto. Zatoa sakam krvna slika da i napravam sega.
@Quincy Ќе помине, не си ставај на срце. Многу деца имаат реакција од вакцина, 38 не е страшна температура ќе се избори организмот. До утре како нова ќе биде [/QUOTE] Ја чувам еве преку ноќ. Плачев и јас со неа, најмногу ми е криво дека нема ни 4 месеци, а плус тоа е и слабечка и јас не застанав на својот став. Можеби ќе поминеше исто и по две недели, ама имам некоја грижа на совест сега зошто не почекав.
Ние сабајлево примивме рота и хепатит.. За рота ми рекоа да внимавам на пелените, да се измијат веднаш рацете.. ама не ми спомнаа ништо за исхрана, дали има нешто што треба да внимавам бидејќи го дојам?
Месец и пол треба да мине од една до друга доза на рота, а третата доза рота најкасно се прима до 7ми месец, ние ја чекаме да ја донесат и да одиме алелуја уште рота и уште една ќе и стават не запамтив која ми ја кажаа, и завршуваме со вакцини, после дури на годинка.
Nie sme 6++, do sega imame primeno peto i sestovalenta i tri dozi rota. Sega na 22ri sme pak ke ima 7 meseci bez tri dena, sto bi mozele da primime? Za Pneumokoka ne e kasno ?
Pa mene drugo ne mi teknuva...nie na 4 primivme prva preumoko sea na 6 vtora doza....ne znam dali ima treta od toa. Mojata ima se po kalendar primeno 2m sesto i rota 4m petto,rota i pneumokok 6m sesto,rota i pneumoko-ova sledna nedela ke odime
Да, две дози и една ревакцина. Еве го чекам мојот да се оправи скроз и ќе го носам за пнеумокок ревакцина на 18 месеци (ги касневме малку), а петтвалентната ми е запишана на 21 месец. И после следно е на 7 години
Во Ѓорче некоја да бил денес/вчера да сподели со гужви како е и кога е најпаметно да се оди? Минатиот пат се изначекавме со бебе
a koi se tie tri koi gi davaat na 2 meseci. imam bliznaci i samo rota im dadoa na 2 meseci poradi toa shto nemaa tezina za sestovalenta, a treta vakcina ne ni spomnaa
dali nekoj znae od koi se proizvediteli se vakcinite sea shto se stavaat?? i da ne znae nekoj MMR kade moze vo grcija da se nabavi?