Мајки дали има некоја што ја касни мрп вакцината? Детенцето ми е 2год и 4 месеци ама уште не зборува како што требА па поради тоа ја одложувавме меѓутоа веќе ми е на мисла бидејќи многу време помина од кога е предвидена да ја прими па се мислам дали да го носам или да почекам уште малку убаво да се пушти со зборувањето?
После колку време од вакцините качуваат бебушите тт? Моето денес прими три (рота, шестовалентна и пнеумокока) сега за сега е под контрола 37,67 ама се мислам да не качува уште.
Ние кога ги примивме беба качи поручекта околу 17ч 38.2 ја истуширав само ја слимна и после тоа цела вечер и варираше 37.4 до 37.7 утредента ништо како нова беше.
Samo sto se vrakam od Gorce, nema voopsto guzva, so brojcinja rabotat,i se e pod kontrola za razlika od minatiot pat. Bebe 4++ primi petovalentna i vtora doza rota. Prethodniot pat mnogu vreme ja pregleduvaa dali deka prv pat, ne znam, i ja merea i se, denes nisto samo disi ne disi i tolku. Plus i krvna slika odnesov denes, minatiot pat ne. Lepenki ima vo Zegin ako nekoja bara, se nadevam nema da ima nekoi strasni reakcii oti mnogu slucaevi slusnav kade sto od vtorata doza deteto im se smenilo. Daj Boze so lesno da minat.
Не плаши се пред време. Истите ги прими и моето ама немаше никаква мака. Само дента беше тажен и кенкав,, друго ништо. Не крена температура воопшто. Не се смени ништо, истиот си е Јас секогаш носам крвна слика, без разлика дали треба или не. Со лесно
Синко пред 2 дена прими 3 вакцини 2 месеци е , реакција со темперстура немаше ставив првиот ден лепенки но сеуште е поспан само цица и заспива многу омалаксаност а веќе 3 дена поминаа дали е тоа нормално , ваши искуства?
Јас ден пред вакцина правам (освен ако вакцината е понеделник, тогаш истата сабајле одам за крв) за да не и дојде одеднаш многу боцки и плачки
A vo dispanzerot moze da i napravat? Neli od prst se zima na bebinjata...konkretno za idadija me interesiea
Кај моето нема белег. Имаше ептен малку како изгребано, скоро невидливо и од тогаш ништо. Не е ревакциниран, запознаени се докторите.
Мојот поголемиот нема белег, веќе е 4 години, ја пропуштивме ревакцината до година и сега требало да прави манту тест да се види дали е успешна или не, па соодветно да се вакцинира или не. А познавам и такви што немаат лузна и не се ревакцинирани. И јас имам нејаснотии со оваа вакцина.