Аа добро е тогаш. Ја се бунев и ме одделија во посебна просторија. Така да ако дојдеш во таква ситуација не им прифаќај да те мешаат
За возрасни не знам, за малото ми закажаа во советувалиште ама морав да откажам заради настинка, затоа знаев дека таму е.
Projdoa i ovie vakcini do mrp sme raat sega...ne znam sestrana od idadija kako se vika ama zlatni race imase....na 6valentnata bebevo ne zaplace ic ama ic i se smeskase duri, na prevenarot placese 10sek koa i ja pustija tecnosta rekoa pecela posle im se smeskase tamu kafe piea...hrabro devojce na mama Za reakcii ko sto mislev sinoka temp i pokraj lepenkine, cekav do 38.2 i dadov sirupce da ne se maci, posle si spiese nokta. Imase i dosta gasovi dali od rota dali brokula deka kasna popladneto...bara da cica poveke sto e super, denes veke nema temp ama e omalaksana. Se u svemu niso strasno
Какви реакции имаа вашите бебиња по примае на првата шестовалентна вакцина? Качија температура, како ја симнувавте и колку денови траеше? Ќерка ми е 2+, задутре сме на вакцина и ме фаќа многу страв
Ние немавме никаква реакција на ниедна вакцина досега во смисла на температура... После петтоваленната многу ми беше раздразнет, никако не спиеше, само плачење ама друга реакција на ниедна вакцина немал
Качи еднаш тт до 38.2 ја истуширав и толку беше од тт. Лесно поминавме ние, па дај боже и вие без ракција
Zdravo na site ,nova sum na forumov ,no redovno ve sledam ,imam 3 decinja maloto mi e 2+,sabajlevo ja primivme prvata rota i sestovalentna ,rotata ne mi e poznata posto e nova drugive decki ne ja primale(golemi se vekje ) ,muabetot mi e ,posle rotava sabajle vo 9 :30 , bebleto odma imase prolivce dva pati do sega ,i duri imase kako koncinja crveni ,od dete so kaka na 4 dena ednas pa mi padna cudno . Nekoj so iskustvo da spodeli
Извинете што се уфрлам во прашањево ама ќерка ми утре прима прва вакцина. Дали за ротата треба бебето да е над 5кг, дали го мереа?
За рота не ја мереа, битно е да се запази до 12та недела на бебето. За хексата мислам дека треба да е над 5 кг. Мене баш ме прашаа за килажа тогаш и имаше 4 и нешто и само рота примивме
Само што бевме на вакцина, прими рота. Прашав за реакцииве, ми рекоа ретка ама нормална реакција на рота
Da, normalna reakcija e.. Grcevi moze kje se zasilat, gasovi ... Ti 10 dena kje vnimavas na pelenite , da se stavat vo posebno kese da se frlat i da se izmijat racete odma po menuvanje na pelenite
3 dozi primi i ova so posebnava kesa ne mi e jasno...koa ke frlan zamotana pelena u korpa rotata nema da ripne od korpata kaj mene vo usta....ne si prajte stresovi niso strasno ne e,menjas kakana pelena mies race(sto i sekako se prai valjda) i toa e toa
Fala vi ,vcera osven prolivot imase i mnogu jaki grcevi ,placese cel den ,denes e super samo si prdka po malce
И мене никако не ми е јасно, зарем се дава толку голема доза на вирус во вакцината за да може да пренесува и да разболува други од рота, а бебето да помине со поблага реакција од вакцината?
Другарка фатиле рота од каките на бебето, ужас рече, немам полош стомачен вирус имано. Се тестирале преку измет тие, сигурно беше рота. Се миела се, кој знај како го има фатено. Кај знае како е ова стварно, да заболува други а тие лесно да поминуваат.
Epa ednas zaboraila da izmie izglea se fatila kaj sto ne treba....jas si imav alkohol na prskanje za sekoj slucaj do presoblekuvalnata, ako zbesne i ne mozam odma da idam race da mijam se prskav poso ako ne pustis odma cesma so bebe moze da se zaborais