Ние еднаш бевме и сите ми оставија добар впечаток. Примивме тогаш само рота дека немавме килажа но сепак ни побараа крвна слика и го прслушаа. Баш како на преглед. Сега го мереа твоето, го преслушаа така?
Целосен преглед и многу убави ми објасни се, на што да внимавам и како да постапувам. Дека он имаше тежок бронхиолит.
Супер штом сте добро. Знам завршивте и во болница тогаш ако не се лажам. Леле највеќе ми е страв да не неможам да препознаам ако нешто и е и кога да ја носам на лекар. А како се фаќа бронхиолит на толку мало бебе? Од прелада е нешто или се пренесува?
Главен сиптом е многу често кашлање. Од вирусна инфекција се пренесува. Еве прочитај си убаво. https://nezavisen.mk/бронхиолитот-може-да-сериозно-да-го-за/
Матичниот ми рече да направиме, пред вакцина да знаеме дека е се ок. Инаку отидовме сабајлево, прими вакцина, сега се надевам ќе поминеме без тт
И педијатар и таму каде што вакцинираат бараат крвна слика, обично за бебињата. Не знам зошто не ти кажале и побарале, следен пат може да си прашаш.
Мене и матичен и педијатар кај вакцините ми кажаа да носам обавезно крвна слика. Претходен или истиот ден проверуваме крв.
Zavisi ne e segde isto ,jas dosega unazad 10 godini mi e najstarata ,krvna slika ne ni barale nikogas za niedno,maloto primi rota pred dve nedeli isto ne ni pobaraa ks
Nie samo pred prvata, pedijatarot od remedila me zapna moralo. Drugite bez ks, a site ni se zavrseni do godina sto se
Јас искрено тука прв пат слушам крвна слика пред вакцина. Педијатар ни е Виктор од кај Паскалов, ништо не спомнал. Вака и со другарки што зборев, на никој не му барале. Затоа толку се зачудив кога прочитав крвна слика. Плус тоа малтретирање бебе е, на секоја вакцина крвна слика, дупло боцкање, греота ми е.
I mene i sea da mi e ovoj pamet nemase ni prvata da ja praam ama togas i jas sakav da vidam kako e poso na raganje mu davaa antibiotik. Tolku malo bebe ako ne e ok ke se vidi/cue nema potreba od ks. Posle nad godina mozda
Мене и матичниот ми го кажа ова. До година никако да не го малтретирам со испитување крвна слика, нема потреба пред вакцина да се боцка дупло.
Јас за крвна слика го носам во Синлаб, боцкаат со печат. Бебе воопшто не плачи, и се смее на сестрата.
Во Ремедика ако и земале крв на малата имаш видено сигурно. Баш како печат личи и го допираат до прстето и стискаат. Внатре има како мало игличе што ги допира само набрзина
Ние кога примавме мислам дека ни рекоа 42 дена да има меѓу секоја вакцина....мислам шесто ја примивме во јули а петто во септември
Ептен малечко е личи баш на печат и ми кажаа таму дека така се вика. Многу мала игла има. Скроз безболно според реакцијата на бебе. На друго место со игла зајдуваше од плачење.