А зошто ние само 2 примивме на 2 ипол месеци? Рота и таа у ноџе ... дачи тоа значи дека наредно што ни закажаа на 03.03. Ќе прими 3?
А шо е разлика меѓу 5то и 6то валентна. Ние досега рота 3 дози и 6то валентна 2 дози. 5товалентна не.
И ние требаше 2, рота и шестовалентна ама као требало минимум 5кг да има за вторава и само рота прими. Затоа сега 3 треба наеднаш.
Ахааа цела сум збркана со вакциниве ништо не ми е јасно, 5то 6ѕи валентни волку кила толку... збунка.
Мене ме прашаа колку е детето и тогаш беше мерена некаде една недела претходно и рекоа ако е 5кг може
Дали некој бил скоро во Јане Сандански за прва вакцина, за крвна слика колку може да е стара? 2м сме треба рота и шестовалентна да прими, ама крвна слика на точно 2м ми направија во ремедика, а јас сакам на 2ипол да ја прими ротата пошто е тешка на стомаче па да не брзам, прашањево ми е да не ме тераат да ја пребоцкувам пак или ќе ми ја примат таа? Педијатарот вика не мора да повторувам ако бебе има апетит нема затнат нос и сл.
Да знаев ич немаше да им дадам да прават кс сега, ќе почекав. А добро ова само во Јане или и Идадија пример исто бараат?
Во идадија вчера не ме ни прашаа од кога е кс. Само ми погледнаа резултатите. Иначе 1 недела имаше разлика од кс до вакцина
Само да прашам за прва вакцина на 2месеци дали може во било кој диспанзер да се оди без разлика каде живееш и дали мора да се закаже претходно