Треба да примиме прва вакцина утре, што би ми требало ако качи температура и каков топломер препорачувате
Мами, може ли објаснување зошто сите се плашат од МРП и чекаат толку долго да ја стават? А по распоред следи на година. Јас денес го вакцинирав, прележа корона пред месец, иде во градинка и ДР ми рече и утре да си го пратам во градинка. Ме интересираат ваши размислувања јас немам искуство, се водам по тоа како треба и ДР како ќе ми каже
Нас ни е рано за МРП, 6 мес е малата ама еве мое размислување. Луѓе одлагаа и не вакцинираат деца со МРП, зашто мислат дека знаат повеќе од доктори и имунолози. За се е виновен интернетот. Ќе седне некоја ќе прогугла пола саат, ќе изглеа 2 клипа на јутуб и мисли дека станала експерт по детска имунизација. Јас не сум медицинско лице, иако работам во фирма за медицинска опрема и не се дрзнувам да мислам дека знам повеќе и подобро за здравјето на ќерка ми од доктор, кој учел годиништа за да го работи тоа. На крај краева, кога децата ни се разболуваат се јавуваме на доктор, а не фаќаме да ги лечиме на своја рака. Тој вакцинален календар го составиле лица кои се стручни за тоа, а не јутубери и инфлуенсерки. Според мене ако се мислат дека се експерти за имунизација, може воопшто да не ги лечат децата со модерна медицина и да се обратат кај шамани, бајачи и сл., зашто ако веќе си решил да не веруваш на доктор, не му верувај до крај, а не само за тоа што си го умислил во глава, и кога не дај боже детето ќе качи 39 температура, не му давај сируп, туку мачкај го со сенф и моли се да му се симне.
Единствено ме праша Др дали и за пнеумокока (мислам така рече P3 synflorix) да му ја стави т.е двете вчера и реков не ако не е проблем за 2 месеца. И за таа одма ми дадоа мислење дека сите деца што ја примиле после на плуќа им удирала стрептокока Ок, разбирам искуства има секакви, но јас сепак се водам по распоред што следи. Денес и во градинка го пратив па еве ќе пишам мое искуство за 10на дена
Мене ми имаат кажано и ротата дека предизвикувала аутизам и сум била ненормална што сум ја вакцинирала ќерка ми
Истите тие нека не одат на лекар штом ќе им се разболи детето, нека ги лечат со камилица и оцет. Не ги можам антиваксерите, ајде една да сум сретнала да работи во таа област, да истражувала на темата ( и ова не знам дали би ми било доволно за да ги поднесам ) ама сите се само прогласени интернет најмајки што знаат дека на стојка детето примило ммр и сега има аутизам. убаво прочитав некаде: и да предизвикува аутизам(што не е можно) пре би имала дете со аутизам отколку дете што може да закачи морбили и да помине кобно заради мене и мојата неодговорност
Vcera primivme 2doza od rota i sestovalentna . 4+ sme. Reakcija nemavme. Pocnati sme so vkusovi veke 3dena jabolce, ama mi rekoa uste 3 dena da prodolzam posto primal vakcina da ne mu davam nesto sto ne probal. Iskustva? Jas mislev da smenam, denes da dadam kruska, ama se dvoumam.. a reakcija nemavme nikako
Мајки дали некоја знае кои се овие вакцини (поцртани со црвено). Знам едната дека е 3та доза стрептокока, но незнам која и не ги разбирам кратенкиве. Примивме две на 31.01 но пишани се четири?? Благодарам.
Не се даваат нови вкусови два-три дена пред и по вакцината. Мене така ме советуваа. Ревакцина од петовалентната и превенар сте примиле.
Мајки вистина ли мрп е префатлива ? Внучето го вакцинирале и не се гледале со нас за да не му пренеселе на бебево дома што има 8 месеци.