Мајки за во градинка планирам да го пуштам на полни 16месеци, прашањето ми е мрп до кога најкасно може да се одложува? Бидејки прележа ковид па сакам да го вакцинирам мај/јуни..
еве овие ги земав од еурофарм, ми рекоа да ги исечеме и да мењаме на 6 саати, можеш и ацити борици облоги или овие, практични се многу. со лесно
Мојава денес макс 37,8 имаше тт, на моменти малаксана и успана, ама во главно весела си беше. Се до пред 2,3 часа кога качи 39,2 тт. Се шекнав. Дадов далерон, ја соблеков на боди на кимони, оцет на чорапи ставив и почна да намалува. Еден варен компир дали изеде денес и 50мл млеко што испи. Среќа сок од јаболко и вода пие постојано. Утре ја носам на лекар за секој случај да ја прегледа. Минатата среда прими мрп
Да ја прими на 13 месеци. Ќе си ја примеше на 12 ама седевме карантин. Немаш фајде од одложување. смешно ми е дури ама ај ќе кажам, не дека има веза со вакцината: си прооде после вакцината и збори по малку сега
160,170 ден. Јас си носев на вакцина со мене за одма да и залепам, таму ми рекоа немој да ја лепиш на самиот убод туку до местото кај што е боцната над или под. Ставав два дена нема ништо а од всж во болница што ја боцнале уште има ко отеченко
Не мораш толку да чекаш, и моето прележа ковид и ми рече Др после месец од поз тест. Така и го вакцинирав и помина без никаква реакција. Немаш што да чекаш, заврши таа обврска ќе ти олесни а вака ќе го мислиш со месеци. Ако е здрав, вакцинирај. На мојот и црп му беше мин покачен па ете ништо страшно не се случи
Која е причината за одложување на мрп? Освен ако било болно бебето, ковид или што и да е друго, во таков случај нели секоја вакцина се одложува. Ама зошто би се одложувала кај здраво бебе?
Мене ми рекоа 2 месеци после ковид...ние имавме и ковид кога беше 2 недели и сите вакцини ни ги одложија за после 2 месеци од ковид, 3 пошто примаше плазма па така почнавме од 3 и пол месеци ама после Ковид ми рекоа 2 месеци...и тоа и докторите на Детска клиника и матичната и тие кај вакцините
Мојата ја прима една недела пред роденденот. Одма после вакцината другиот ден се разболе , а од 7- ден имаше осип и многу пискаше. Прво да презборело детето оти се верува меѓу антивакцинарите дека предизвикува аутизам.
Фала ти. Мислев да не има некоја медицински оправдана причина значи може да си ја прими кога ќе дојде време
Нормално дека ќе си слушаш Др. Може дека син ми беше со ниска темп само 2 дена па сметала дека месец е доволно. А и не живеам во Мкд па тука е така. Среќно!
Лани немаше никакви симтоми, годинава не ни беше потврдено дека е Ковид, бидејќи се изолиравме и немаше потреба за тестирање, ама имаше црвено грло и мало грчење при дишење...Како и да е, ќе си ги слушаме докторите, на крај краева важно ни е децата лесно да поминат