Нема температура ,на местото кај што е боцнато треба како белег да се познава да не ти е тоа чудно,како црвено ќе е и како со гнојче.
Фала мама. Дека сакаме да патуваме кај баба и деде па затоа ми беше дилема. Ако е со температура да си седиме на газот Цела зима ја преседовме дома, пукнавме.
Прва вакцина ли ќе ви биде? И ќеркичката треба да прима но не знам кога, треба да се закаже за да се соберат повеќе дечиња кога отвараат доза. Инаку нема температура како реакција, туку по неколку недели на местото на боцнатото се појавува топче мало,а може и да загнои.
Во рака и не пушти глас, а за сите други вриштеше. До душа мојов ниедна вакцина нема примено во нога.
Маку специфично прашањево, дали може порано или покасно да се одложат тие во 4ти месец: втора доза рота, шестовалентна и прва доза стрептокока? Првите ги примивме на 23.02, вториве на 15.04 се закажани. Ај што е петок не ми се прима пред викенд заради недај боже реакција, а од друга страна па сакаме и за викенд да шетаме. И сега не знам како е најдобро да испланирам да ги прими ако смее нормално да се помести. Пример на 11ти да отидам кај педијатар да ја прегледа, а на 12ти да прими или на 19ти?
Мајки на 18м која вакцина е? Последно кога го носев ми рекоа следна Мрп е за таа уште не сѓе отишле планиравме сега но да не му се поклопи со друга пошто 18м ќе биде?
Мајки кажете ми ваше искуство после примена мрп на годинка. Мојава ја прими пред месец и од тогаш е постојано болна. Еве цел месец не може да се опорави. Од вчера е пак со покачена тт. Аман веќе
Колку време да почекам од разболување и антибиотик за да прими вакцина? @forumce Мислам дека таков период сте погодиле, нема дете што не е болно периодов и кај син ми во градинка сите по ред фатија нешто.