Месец време не може да се оправе. Сега па почетна фаза на бронхит има, сумамед пие. А не кашла многу, туку одвреме навреме. Утре сме на контрола пак да ја слушне матичната. Значи овој месец 7 пати бевме на доктор. Страшна работа
Да, за првите на 2 ипол ми направи кс педијатарот на редовна контрола и во диспанзер ми ја побараа, за наредните ми рекоа не треба.
До сега вакцина немаме примено без крвна слика.Матичен педијатар ни праве обавезно крвна слика,а и на вакцинација обавезно ни ја бараат.
Изгледа да. Нас два пати не враќаа за првата вакцина со изговор дека не ја ставале под 5кг ♀️ А како реакција ни кажаа дека може да повраќа,дијареа и температура.Кај нас реакција имаше ми каче 39тт и дијареа но за два дена се помина. Со лесно мајка
Колку што се сеќавам предвремено си породена. Примивте ли некоја вакцина во родилиште? Колку недели/месеци е сега бебето?
Ne primavme togas ni rekoa da gi ispolni nedelite. Ni zakaza sega na 7 april megutoa uste na kilaza e malecko
Ќе примите тогаш тие што се примаат во родилиште хепатит и БСЖ. Од хепатит не би требало реакција, а БСЖ по некоја недела може да се појави црвено топче или да загнои местото.