После еден месец. Педијатарот ни рече дека може после месец дена а и во диспанзер исто не прашаа дали има барем месец поминато
Мајки, дали може да не вратат поради атопичен дерматит ? Пред една недела почна да му се појавува а во вторник сме на вакција ( втора доза шестовалентна + стрептокока )
Здраво мајки.Имам едно прашање бидејќи многу и не се разбирам во овие вакцините.На колку месеци се прима 3та доза рота?Прочитав дека се прима на 6 месеци,е сега не ми е јасно на навршени 6 или веќе кога ќе влезиме во 6тиот месец.Ни закажаа вакцина на 18.04(понеделник) меѓутоа малечката на 19 (утредента) прави точно 5 месеци,што значи сеуште нема да има 6.Некако не ми се јасни работите,ако некоја од вас се разбира да ми појасни.Ви благодарам на одговорот.Поздрав.
Па направи крвна слика после еден месец и ако е ок можеш после вакцина. Ние после 1 месец од прележан ковид примавме, така ни кажа педијатар.
Кај ги лепите лепенките, на чело. Прашувам за антипиреа та, еве сме со тт, плачки ставам и ацидиборици нешто друго да ставиме ептен сме плачливи
На местото каде е боцнат, исечи на помали ленти и залепи со фластер. Можеш и пелена со ладна вода на местото да држиш.
На боцнатото место само. На бебе никогаш од глава не се влече тт. Ништо не се става на глава. Ако има покачена тт тогаш Далеронче, еферлган што имаш дома од сирупи за тт ќе дадеш. И разладување на бебе, туширање
Сите до сега ги има примено и фала богу немаше реакција. Е за МРП ќе размислам дали ќе го однесам на вакцинација. На две сум,за вакцината мрп и за и против вакцинирање со неа.