Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Мајки дали во Идадија би ми направиле проблем ако отидеме на вакцина ден покасно од терминот? И дали можам таму да извадам крвна слика баш пред вакцинација, за колку време би биле готови резултатите?

2. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Цел месец ( т.е. 4 недели без два дена ) имаше пролив, болки, грчеви во стомачето постојано - дење ноќе, втората недела имаше и крвава столица, навечер будење на секој час или дури и на помалку поради честото какање и болки во стомачето. Не можеше ни да цица, премногу намален апетит и не креваше на килажа ;(

3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.094
    Допаѓања:
    21.688
    Јас бев една недела после термин. Не ми ни спомнаа ништо затоа шо бевме покасно. Ние кај шо правиме кс резултатите ми се готови обично додека сме уште у ординација за 10-20 минути, ама напрај си ден претходно ако си у можност зашо до 1 работат за вакцини. Мада нас само за првите вакцини ни бараа кс.

4. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Нас ни за првите не ни бараа крвна слика, а кога бев за вторите ми рекоа дека нема потреба да проверуваме крвна слика пред вакцини и не знам што да правам сега. Едни викаат обавезно, други не мора. А искрено жал ми е да ја боцкаат и за крвна и вакцини, ама тоа е

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Иста реакција после 2ра доза Рота. Го вакциниравме во средата, како одминува време се полошо и полошо му е.

На почеток само се грчеше, сега почна да не спие навечер од стомакот. На саат време пробував да го презаспијам вечерва ама неуспешно.

За цицањето друга приказна, одбива и се витка наназад и урла како не знам што да му давам, а не цицка.

Громчето у 4ти скок го поминавме неосетно, ова срањево не утепа начисто. Има ли чаре да му олеснам на детето некако, не ми дозволува да го масирам на стомакот, нит па трпи термофорче на стомак да му стои сега, 100 на саат е :whew:

На Te@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Prasav ednas mi rekoa ova ne e termin nego min koga bi dosle,osven za vakcini ko rota. Taka da odi koga ti odgovara

7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Мајки од ммр можно е ли на 5ти ден да јави температура? Ај што ми се разболе 2 дена после вакцина ама цело време сам качува и симнува некоја температура 37.5 37.7 незнам дали му е од настинката или од вакцината, до сега ваква безвезна температура не качувала

8. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    3.829
    Втора доза Рота до кога е? Терминот е во среда, ама во недела правиме крштевка, па мислам во пон са одам. Ќе биде 5 мес тогаш.

9. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    295
    Во Ј.Сандански прашував до кога може да се прими втора рота ми рекоа до 5м потоа не

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    3.829
    Ќе одам, да, така рече и докторката дека ќе му пројде до недела.

На Asher му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dormir

Dormir Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    Здраво.Да ве прашам бебуш има два аипол месеци и сакам во Јане да ја вакцинирам.Бев денес и ми рекоа крвна слика не треба.Дали вие го боцкавте вашите бебиња?и дали само рота ке прими или и петовалентната?

12. Поддршка Права

Поддршка Права Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    34
    На анкети многу од народот што е вакциниран кажува дека исто како да не примил вакцина ,да не се верува дека има чипирања и други работи , дека пред вакцината и после вакцината се чуствувале исто.

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    4.643
    Ако ти рекле не тогаш не носи. Мене па педијатарот ми вика бараат и ја боцнав, ама се смееше.

На Dormir му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dormir

Dormir Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    A koi vakcini se sega?

15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    После ковид колку време треба да помине за да можам да го носам на вакцина?
    Прележа во Март.

На Te@ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lilyen

lilyen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    334
    Нас ни рекоја минимум еден месец да има поминато, а кај нас и скоро два дојде дури стигнавме за наредна вакцина.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Na 2 mes imase 1 bocka sestovalentna i rota ko sto pamtam. Ks ne treba na tolku malo ako e nastinato se gleda odma

На Dormir му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Zdravo dali znaete koga treba da ja nosam pak malata na vakcina bidejki imavme zakazano eden den posle 1 viot rodenden za mrp koja sto ja odloziv.. i sega ima skoro 14 meseci i neznam dali treba i koga pak da ja odnesam

19. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.611
    И ние ја одложивме МРП, па бевме сега скоро на 15 месеци, па ја примивме мрп ама ако сакате уште да ја одложувате мислам уште една дека има вакцина на оваа возраст, мислам дека е пневмокока, ни ја закажаа таа за 40-тина дена и ни рекоа уште една вакцина имаме мислам ревакцинација на 5-то валентна ама таа ни ја закажаа за на есен т.е. ни рекоа 1 година од вакцинацијата и завршуваме со вакцини до школска возраст...најубаво директ да прашаш кај вакцините или да се јавиш на тел

На marija99992 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Нас за жал ништо не ни помагаше Одвај го издржавме тој месец, уште се опоравуваме.. Понекогаш само не знам дали беше од тоа, се смируваше, пробај да пиеш чај со едно лажиче мало ким па преку млекото кога ќе цица колку толку можи ќе му помогне за стомачето.

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.