Мајки дали во Идадија би ми направиле проблем ако отидеме на вакцина ден покасно од терминот? И дали можам таму да извадам крвна слика баш пред вакцинација, за колку време би биле готови резултатите?
Цел месец ( т.е. 4 недели без два дена ) имаше пролив, болки, грчеви во стомачето постојано - дење ноќе, втората недела имаше и крвава столица, навечер будење на секој час или дури и на помалку поради честото какање и болки во стомачето. Не можеше ни да цица, премногу намален апетит и не креваше на килажа
Јас бев една недела после термин. Не ми ни спомнаа ништо затоа шо бевме покасно. Ние кај шо правиме кс резултатите ми се готови обично додека сме уште у ординација за 10-20 минути, ама напрај си ден претходно ако си у можност зашо до 1 работат за вакцини. Мада нас само за првите вакцини ни бараа кс.
Нас ни за првите не ни бараа крвна слика, а кога бев за вторите ми рекоа дека нема потреба да проверуваме крвна слика пред вакцини и не знам што да правам сега. Едни викаат обавезно, други не мора. А искрено жал ми е да ја боцкаат и за крвна и вакцини, ама тоа е
Иста реакција после 2ра доза Рота. Го вакциниравме во средата, како одминува време се полошо и полошо му е. На почеток само се грчеше, сега почна да не спие навечер од стомакот. На саат време пробував да го презаспијам вечерва ама неуспешно. За цицањето друга приказна, одбива и се витка наназад и урла како не знам што да му давам, а не цицка. Громчето у 4ти скок го поминавме неосетно, ова срањево не утепа начисто. Има ли чаре да му олеснам на детето некако, не ми дозволува да го масирам на стомакот, нит па трпи термофорче на стомак да му стои сега, 100 на саат е
Prasav ednas mi rekoa ova ne e termin nego min koga bi dosle,osven za vakcini ko rota. Taka da odi koga ti odgovara
Мајки од ммр можно е ли на 5ти ден да јави температура? Ај што ми се разболе 2 дена после вакцина ама цело време сам качува и симнува некоја температура 37.5 37.7 незнам дали му е од настинката или од вакцината, до сега ваква безвезна температура не качувала
Втора доза Рота до кога е? Терминот е во среда, ама во недела правиме крштевка, па мислам во пон са одам. Ќе биде 5 мес тогаш.
Здраво.Да ве прашам бебуш има два аипол месеци и сакам во Јане да ја вакцинирам.Бев денес и ми рекоа крвна слика не треба.Дали вие го боцкавте вашите бебиња?и дали само рота ке прими или и петовалентната?
На анкети многу од народот што е вакциниран кажува дека исто како да не примил вакцина ,да не се верува дека има чипирања и други работи , дека пред вакцината и после вакцината се чуствувале исто.
Нас ни рекоја минимум еден месец да има поминато, а кај нас и скоро два дојде дури стигнавме за наредна вакцина.
Na 2 mes imase 1 bocka sestovalentna i rota ko sto pamtam. Ks ne treba na tolku malo ako e nastinato se gleda odma
Zdravo dali znaete koga treba da ja nosam pak malata na vakcina bidejki imavme zakazano eden den posle 1 viot rodenden za mrp koja sto ja odloziv.. i sega ima skoro 14 meseci i neznam dali treba i koga pak da ja odnesam
И ние ја одложивме МРП, па бевме сега скоро на 15 месеци, па ја примивме мрп ама ако сакате уште да ја одложувате мислам уште една дека има вакцина на оваа возраст, мислам дека е пневмокока, ни ја закажаа таа за 40-тина дена и ни рекоа уште една вакцина имаме мислам ревакцинација на 5-то валентна ама таа ни ја закажаа за на есен т.е. ни рекоа 1 година од вакцинацијата и завршуваме со вакцини до школска возраст...најубаво директ да прашаш кај вакцините или да се јавиш на тел
Нас за жал ништо не ни помагаше Одвај го издржавме тој месец, уште се опоравуваме.. Понекогаш само не знам дали беше од тоа, се смируваше, пробај да пиеш чај со едно лажиче мало ким па преку млекото кога ќе цица колку толку можи ќе му помогне за стомачето.