Сите од Букурешт што бевме префрлени во Ѓорче, да знаете дека ги вратиле назад во Букурешт картоните почнал да работи вакциналниот пунт пак. За џабе се акавме до Ѓорче сабајле, не вратија.
Zdravo na site, imame 2 meseci i treba da se vakcinirame, megutoa seuste ne mi e gotova kniskata za bebcevo od kaj mene od rabota ... Dali mintteba kniska za vakciniranje ili moze so otpusnoto kartonce?
И јас читнав такви муабети, се одлучив да не ги послушам…сега ја боцнавме минатата недела…незнам искрено што има врска топлото лани цело лето секој месец примавме вакцини, па не видовме нешто мака
И јас прв пат слушнав сега, првото дете ја прими исто во лето па ништо не беше фала богу. Со лесно да пројдете и наздравје.
Мајќи, требаше во мај да ја примиме Превенар, но беше нешто настината и не ја однесов. Е сега вака, дали има шанси да ни ја дадат МРП наместо Превенар сега? 2ипол месеци се поминати од последната доза шествалентна. Детето е 3ипол години.
Мајки здраво. Синчето ги има примено сите вакцини до сега како што си беа со датум немаше ниту една одложена. Има година и 6 месеци последна ни е МРП. Кажете ми следната кога ја примија вашите деца бидејќи не ми пишале датум за следна вакцина.
Завчера бевме на вакцина, МРП ни ја закажаа за 15ти август по жештина од тогаш нема, така да нема везе
Во јане мојов кога го носев им реков за која сме на ред таа дека касневме, му доаѓаше мрп на ред и превенар ревакцина докторката ми рече јас да одлучам ако не сакам не морало да прими мрп сега само изјава да сум потпишела, така да може ќе те прашаат мојот е 20м
Која мајка се затепа денес од вас у јане да се пријави Ставивме вакцина, сега прашањето ми е длаи некој знае каде можам да најдам од лепенките пошто у еурофарм ми рекоа ги немало никаде
Од зегин последно земав јас. На првите ставав се тресев. Последнава некако само еден ден ставив. Ми ги одлепува и јаде. Шо толку си згрешиле .....хахахха
Па и јас по толку ставам, првиот ден само. Колку што разбрав детето погрубо и го земала, и минатиот пат правела хаоси па ја замолиа да нареден пат дојдњ таткото со детето. Ама дојдоа до "искочи надвое да се решиме"