Да ти кажам стварно убаво поминавме, денес веќе две недели од вакцината, се надевам нема повеќе да сум во грч да чекам температура, зошто коски ми се тресат од неа...иначе сме годинка и 5 месеци...вие кога треба да ја примите?
Бебе денес прими втора доза рота и другите две со боцкање во двете ноџиња, значи три наеднаш. Искуства нешто, има шанси да пројдеме без тт?
Ние исто примавме рота плус 2 вакцини имаше еден ден температура над 38,5 со сирупче се спушти, го држеше дента и ноќта, а од наредниот ден немаше ништо. Со лесно
Јас му ја ставив само ротата на два месеци. Не се согласив сите наеднаш да ги прими. Сакав да видам ако појави некаква реакција, да знам од која вакцина е. Сега наполни 3 месеци и неделава здравје ќе го носам за шествалентната.
Има шанси нормално. Ние 1 ден имавме тт не дадов ништо сама се спушти, на 6 месеци имаше исто тогаш дадов еднаш само сируп и толку, за 1 ден помина и првиот и вториот ден. Но многу често и нема никаква реакција. Не се секирај.
Ние ги примивме истите на 2месеца немаше никаква реакција. И од следните немаше. Со лесно нека е и кај вас
Nie utre ke ja primime povekjevalentnata na 2ipol meseci. Denes mu zemaa krvna slika trombocitite se pokazaa visoki normalno e do 500,nego mu se 750...maticnata veli kao normalno e,jas sum zagrizena od sto e vaka. Nekoe iskustvo?
Ништо страшно, бидејќи им земаат од прсте многу брзо коагулира. Ако се многу ниски тромбоцитите е поголем проблем кај бебиња од 2 месеци, може да значи недостаток на витамин К па да не престанува крварењето пд раничката. Плус секако на диспанзер ќе ја видат крвната слика препрашај и кај нив.
Мами бебе денес прими прва доза рота,и од ко ја прими цело време ми спија.Станува за млеко пија и призаспива,не е топол,нема температура.Дали е можно да е реакција од вакцината?
Мајки од една до друга вакцина на рота колку треба да има време? Закажана ни е после 7 недели се мислам дали ако ја однесам некој ден покасно ќе е проблем