Бебево мое прими шестовалентна вакцина и рота на 2 месеци и 10 дена. Од тогаш кога прди и кака мириса многу чудно и многу силно, значи не се трпи буквално + има и слуз (не секогаш). Порано не беше така, а еве веќе пројдоа 10 дена од вакцината. Првите 2 дена имаше поретка, а сега погуста столица. Пие само Ваја пробиотик (му го сменив од Рекол). Моментално 75% е на доење, 25% на АД. Дали има некој вакво искуство? Не знам кога да очекувам да се смени
Може и месец дена да има реакција од ротата. Битно е да нема крвави столици. Можеш да појачаш пробиотик, наместо 7 капки да даваш 2 пати во денот по 5.
Majki bebeto mi e6 meseci minatata nedelaprimivme vtora doza rota so 2 doza od 6 valentna ja zadocnivme 1 mesec ama bez hepatit nemale rekoa.Bebe beseok 3 Dena posle poske nedela Dena mi krena malku temperature cisti grlo go slusase so I niknaa dve zapcinja doktorkata predlozi krva slika oti dosega nemame lraveno. Krvna slika trombociti bad gorna granica I limfociti a granulociti pod granica I hct I MCV isto.Dali e reakcija od vakcina od zabite li e nesto drugo li e doktorka vika za bebe bile ok rezultati gradelo imunitet no mene mi e nekako sube tie vrednosti nekoja vakvo iskustvo
Мојава крена 40 ама знаев дека не е од МРП. Испадна вирусна инфекција , цела недела имаше 40, дури мислам дека немаше никаква реакција од вакцината само се погоди тајминг. 39.4 е најмногу што може да крене од МРП, ден -два , ако е над нешто друго е.
Ви се јавуваат за вакцинирање? Нам за првите два пати ни ѕвонеа, сеа ги нема, да го носам? Гледам во книшка запишале дата, а не се јавија.
Мами после колку дена од антибиотик е во ред да се вакцинира? И после колку време поминато од прележан ковид ги вакцинирате или нема врска?Бебе 3+ треба да прими шествалентна
Мене ми рекоа во јане 1м да помине ако бил болен за да го вакцинираат, немаше ковид ама оби се плашеа да не сепак било
До која недела најкасно може да се прими втора доза на рота вакцина ? Првата е примена во 10 недела. И кои реакции можам да ги очекувам од петовалентната?
Мајки, за тбц, туберкулоза овде е изборна. Не знам дали да ја ставам. Демек овде се помали случаите на тбц, ама во Мк си има, иако велат земја со низок ризик. Не знам што да правам...
Majki, treba da primime 1 doza rota, pedijatar mi rece koga bebe ke ima 11nedeli, i ako zakasnime nema da moze da ja primi. Bebe pravi 11nedeli vo sabota i neznam dali ke go bocnat togas deka sabota ili moram utre da go nosam?
Најдоцна до 12та недела се прима прва доза рота. Во сабота не работат диспанзерите колку што знам, носи го во петок или понеделник. И рота се прима орално, не е боцка.
Вчера ставивме првата шестовалентна вакцина и плус прими за тоа вирус..вечерта ми крена температура...дадов сируп еферслган ама дел го плукна....после тоа цело време температурата и е околу 37.5. помалку или повеќе...еве и денес продолжува истото....кога да очекувам да и се намали? П.с дали има чепчиња за 6 кг бебе? Тие што ги користам се од 8 до 12 кг еферслган...со сирупот тешко ни оди