Во кој диспанзер си? Може имаат различна политика. Во Идадија на мојата што се вика се заедно и ставија, на другарка во Ѓорче мислам превенарот не и го ставиле со последната рота. Иначе мислам дека не можеш во различни диспанзери. Ама за ова не сум многу сигурна. И треба да те известат дека ја нема таа вакцина како и да е
Во Драчево. Така им била праксата, 42 дена после рота ставале 6 валентна. Не знам ни ја зошто ама ете..ваљда знаат што прават
Здраво мајки, денес примавмее шестовалентна, 6+++ сме и последна ни е периодов, до наредна мрп на 13 месеци.. Качи тт до 38.4, со парацетамолче се спушти то 37.4 и така стои.. Столицата му е потечна, и од една на ден, денес три пати напуни пелена, и на крај вечерва исповрати саглам, а апетитот на 0, едвај три лажичиња кашиче цел ден, и многу малку вода..Се плашам да не дехидрира.. Некоја од вас да не имале вакво искуство? Што предлагате? П. С матичниот на одмор, замена нема, се скапав од ѕвонење..
После ротата немаме никаква реакција, ни пролив ни температура ништо баш.. нормално е тоа? Да не не е успешна вакцината или нема врска тоа?
Ее мајка до сега да не ја урочам на ниедна вакцина немаше никаква реакција освен поспаност. Сите ги поминавме освен мрп
Ako se propusti rota prva doza gi stavaat drugite dozi? I koi drugi osven dtp se primaat na 2 meseci?
Исто како @LiquidLuna на ниту една вакцина немаше реакција. Следна и е мрп, се надевам ќе остане така.
Здраво бебето ми има два месеци и е на доење ,јас веќе неколку дена пијам антибиотик ради инфекција ,дали смеам да го вакцинирам
Консултирај се со педијатар, ама штом ти е дозволен антибиотикот во тек на доење, значи не се излачува во млекото и логично нема да прави проблем со вакцината.
Rota i 6tovalentna vakcina primeni pred 2 dena... Bebe denes imase temperatura 40.1, davav sirupce go pluka, tusiram so mlaka voda, obloki i lepenki, omalaksano premnogu... na dezuren bevme i prodolziv so cepcinja. Popoleka paga temperaturata... Kako pominavte vie? Do koga traese ova ludilo?! Nemam srce i sila da go gledam kako se maci
Една ноќ траеше кај нас, исто до 40 се качуваше. Не се плаши мајка ќе помине, соблечи го само на маичка и памперс и ако го покриваш, само со тетра. Ја моево голо на маичка го оставив цел ноќ и му менував ладни облоги на стапалата како што се топлеа. Претпоставувам јаде веќе кашички, ако јаде, сабајле пробај да му дадеш нешто киселко да го освежи. Ако не, нуди вода шприцај му во уста и нуди млеко цело време. Ќе помине
Ne, seuste sme mali za kasicki... Imame 2ipol meseci... temperaturata se simna do 37.5 i tuka stoi...
Оф леле јас разбрав 6-месечно е бебенцето како моето. Не се секирај таа температура ѝм се смета како нормална, и моево до таму симна и држеше 37.3-37.8, и после сам си спушти. На таа тт не одбиваат млеко и вода, нуди му цело време и со лесно нека му помине мајка
Мајки, бебето ми е три и пол месеци, пред недела дена примивме Рота втора доза и петовалентна, не сакав у исти ден и пнеумокока да ја прима. Прашањето ми е има кога до најкасно колку месеци пнеумокока треба да ја прими? Ми рекоа следен месец да ја носам, да не е касно?