Вчера примивме трета доза 6то валентна и втора доза за стрептокока, денес се појави ова, лепенки и ставам, ацити борици имам... дали имал некој ваква реакција, за колку време се повлекува?
Не сум имала ваква реакција ама не би ставала лепенки, бар за сега, пошто од нив не дише кожата. Ние имавме реакција топче и баачки и стоеше.
Епа мене така ми рекоа во диспанзер ациди борици може ова лепенкиве демек не, ама и ставам и од нив дур не ме изнервираат пошто се лепат по се и сешто.
Јас им однесов потврда дека сега малата не може да ја прими последната доза дитепер и пнеумокок ама не ми ја примија во градинка а МРП ја имат примено,каква реакција дават дитепер?на малата од МРП и отекоа жлездите во главата и еве веќе 7 месеци не и се поминати
Почна по вакцината да прави гримаса, тоа траеше 2 дена. Сега мора да ја види имунолог прво па да каже дали смее да ја прими мрп.
Јас многу се плашам од дитепер вакцината дека така помина со Мрп ама докториве ми викаат дека не и е ништо ако и се така жлездите
Мрп дава таква реакција со жлездите да. Ќе се повлечат со тек на време. Кај нас реакцијата беше од ди те пер и се исплашив сега, па матичната ни препорача прво да ја види имунолог.
Јас сум премногу исплашена во октонври ни е закажана да ја прими дека малата имаше ковид па по прележан ковид не се вакцинирало два ипол месеци,само ми падна чудно јас колку што знам ни остана само дитепер ко појдовме ми викаат и пнеумокок 3 доза немат примено треба да ја примит јас се зачудев не знам што да правам
Малата ја нема примено Мрп што ни беше закажана на 12 месеци зошто јас сакам фа ја одложувам. Ама на 18 месеци има по редослед друга вакцина. Прашањето ми е дали ќе ја вакцинираат со тас доколку ја нема мрп? Како иде тоа? Или мора прво мрп па ќе морам и на двете да не ја носам ?
Освен овие вакцини што се примаат во болница по раѓање, која е прва следна вакцина и на колку месеци?
Бебушка на месец и пол фати ковид. Матичната рече само рота да ставам. До кога најдоцна смее да прими рота? Имавте ли некакви реакции потоа од вакцината ?
До 12 недела првата доза, ако не ја ставите првата не се ставаат другите две, затоа ви рекла само ротата, оти другите не се строго со време ограничени. Ние ептен загазивме со ротата, само прва доза прими. Многу дијареа и крвави столици имаше и другите две не ги прими. Ама може и да нема реакција, така што консултација со педијатар и заедно ќе одлучите што да правите.