Како ќе му дојде тоа, до полна 12-та или 11-та? Не беше сигурна докторката ми рече да прашам во диспанзер ама таму никој не крева. Ние следната недела ќе одиме до Грција , уште ми вика ставете ја , па одете, абе некогаш не знаеш што лупетаат !
до 13 та недела мислам најкасно, ние имавме ковид јас и маж ми, нејзе не ја тестирсвме само шо оздравевме прими прва доза, сите три ги прими без никаква реакција
Mene vo dispanzer mi kazaa najdocna do 15ta, a taka imam i citano: " The first dose of rota vaccine should be given before a child is 15 weeks of age"
Од мрп колку температура може да качи и колку дена трае ? Денес една недела од вакцина, сабјале имаше 38 и се симна брзо и не крена пак. Што да очекувам?
И мене ми кажаа до 12та недела. Моето е прематурче и ја прими пред полна 12та недела од раѓање, со првата доза после некој ден имаше неколку потечни столици, со другите дози ништо. Добро е да ја прими, дека вирусот е баш одвратен и за деца и за возрасни.
Ние баш треба да ја примаме следнава недела, ми рече псдијатарот максимум до 2 мес и 20 дена може да се прими.
Ги добив јас на телефон, ми рекоа до 12-та полна недела. Денес бевме на контрола во Систина , педијатарот ми рече можам уште сега , 2 недели по прележан ковид можело уште тогаш.
Мајки денес ни е трет ден од мрп вакцина и има тт цел ден. Качува до 38,5 и спушта па пак качува без сирупи. Сегде читам а така ми кажаа и др дека реакција може од 7-10 дена да даде. Ова е прерано кај моето или нешто друго е во прашање?
Сите различно. Јас не би се осудила да вакцинирам дете и да одам на одмор. Овие пак во систина ептен лабави. Ми рече 2 недели по ковид , вика не нагласувај дека прележала, немаат поима у диспанзериве може нема да ја вакцинираат
Во диспанзер нас ни рекоа еден месец по ковид, со направена крвна слика. Примивме денес втора доза рота и другите две во бутчињата. Ми рекоа да не го мешам со деца неколку дена. Прашањето ми е можам ли кај баба и дедо да го носам или ризик е за нив со ротата?
Ние прележавме на 04 и 05 август, тие два дена имаше температура. Направивме крвна слика и денес бевме во Јане, не вратија да дојдеме во понеделник поради протоколот што бил еден месец. Точно после месец сите три ги примивте? Како пројдовте?
Месец и ден плус. Сега за сега добри сме, малку кенкави ама без температура. И кај нас ковидот два дена траеше
Здраво бебето ми има 2 ипол месеци пред 3 дена прими вакцина и уште не е искакано да напоменам на доење сме
Првата ревакцина после колку време ја ставивте? За рота и шест валентна Матичен ми вика мора 45 дена, а од диспанзер стриктно 30 дена. Не знам како може толку различни протоколи да има...
Во кој диспанзер ви кажаа 30дена? Има разлики и од диспанзер до диспанзер, стварно не ми е јасно како може сите своја практика да си тераат за вакво нешто.