Јас да, малиот не.. бар немаше симптоми и црп му проверуваа добро му беше.. Баш ќе ја прашам уште еднаш матичната за овие вакциниве..
После колку време од прележан ковид се продолжува со вакцинација? И како да видов некаде реклама за испитување на гени за примање на ммр вакцината имате слушнато за вакво нешто
Секок различно Матичната ми рече да чекаме повеќе, а во Систина ми рекоа 2 недели потоа, немало што да се чекам
Devojki koja vakcina se primat na 2 meseci i sto nus pojavi da cekam… taze majka sum i lelee preplasena sum treba da e primit za 10 dena
Моето веднаш го вакцинираа, немаше цел месец поминато. Мрп го боцнаа, немаше никави нуспојави, никаква реакција.
ние прележавме, само што прележавме прими шестовалентна и рота, фала богу никој не ме ни праша и ја не знаев дека треба да одложиме, немаше никаква реакција
Прими бебуш рота и шестовалентна После некој саат е плачлива доста и кенкава Нешто дававте ли ? Претпоставувам мешето ја боли, се грчи Како да и помогнам гревче е
Ако имаат жолтица подолго ја одложуваат рота? За синот знам дека многу подоцна ги прими сите поради жолтицата, ама за рота мислам во одредени недели само смее.
Малата ги прими во понеделникот. Вечерта до 2:30 часот креваше температура (максимум 38.4), следниот ден имаше пониска температура. Доби запек па течни столици,гасови,грчеви, промена во расположение, спиење.... буквално се и се измести се надевам полесно ќе поминете вие
Грчевите и столицата и се стабилизираа, од време на време знаат да и кркорат цревата ама не и пречи. Ама со спиењето преку ден и расположението не е уште вратена на старо. Преку ден спие по 20-30 минути и после саат и пол до 2 е будна и нормално нервозна.
Дали некоја мајка има искуство со ова колку дена трае? Ние ја примивме во вторникот исто вака нервозно бебе е… Преку ден воопшто не спие и само плачи.
Денес 6-ти ден од вакцината. Синоќа малку подобро спиеше, стана порасположена, денес почна да врзува сон ама во количка со постојано возење. На сите начини се обидувам само за да поспие. Си велам ќе биде подобро но сепак долг е денот
Како сте денес ? Ние денес 6ти ден нема подобрување цело време в раце таман заспала ке ја легнам и почнува да плачи. Навечер спиеме некако ама преку ден воопшто ☹️