исто, сите ги прими без никаква реакција, уште мрп ни остана закажана за на 13 месеци, е таа ми фуфка али здравје боже ако си биде здрава планирам на време да ја боцнам
Zdravo vaka denes primavme vakcina sto e na 2 meseci ama premnogu place nemozeme da go smirime ne saka ni mleko ni voda da pie samo lazlivata cucla dali ima nekoja reakcija pa zatoa place fala vi odnapred izvinete ma dolgiot post
Може ја боли раче ноџе кај и да е боцната, нас ни рекоа да мачкаме ациди борици на местото кај е боцнато ако плаче од болка.
Апдејт: После 12 саати уште нема температура, се надевам нема ни да има. Само кенкав е малце и поспан денес.
Zdr, vakcinata sto ja stavaat vo bolnica bsg lekarot od vakcinalen ni kaza deka e neuspesna bidejki ne se poznava beleg. Se dvoumam dali da ja stavame pak, sovet nekoja so vakov problem
Може да направите манту тест и ќе се види дали е успешна или не...и кај нас се двоумат што да прават, претходната докторка што замина во пензија не го гледаше белегот, па ми рече откако ќе ги прими сите вакцини ќе правиме манту, новата докторка сега пред 2 недели вика има белег, да светол е ама се познава како дупче, не ми кажа што планира да правиме, а сестрите го проверија на 5-6 месеци значи 3 месеци после примање и имаше црвен белег ама со тек на време исчезна..и стварно освен ако не знаеш дека треба нешто да има не можеш да заприметиш..ќе прашам за два месеци сме пак на вакцина дали да правиме манту или ќе ја рачунаат за успешна
МРП после колку дена има реакција температура? Сакам да ја натемпирам ако качува, за викенд да биде, да не е дур е во градинка преку недела.
Ние ја ставивме претходен вторник, денес ни е 10ти ден Ми рекоа температура да очекувам после 7ми ден, но моето крена на третиот ден до 39 и толку беше, така да нема правила И препорака е да не се меша во деца 2 недели откако ќе ја ставите бидејки се со ослабнет имунитет,т.е. да не оди во градинка, сепак вие си знаете за вашето дете
Втора доза рота и шетвалентна денес, крена температура, му дадовме парацетамол сега чекаме да спални. Искуства? Колку време трае ова температура?
Ние сме во Германија. Освен вечерта што крена малку температура и следните два три дена имаше намален апетит, други симптоми немаше.