Ние ги ставивме мрп и превенар заедно. На тоа раче во кое што му боцнаа мрп ми рекоа да не ставам ништо, а на рачето во кое го боцнаа со превенар да ставам наизменично лепенки и ациди борици до три дена.
Некој да примале рота и шестовалентна во Идадија? Има гужва, одма оди? Во кој дел поточно се влегува?
Вчера бевме ние. Нема гужва од 10:30 до 11 имаат пауза глеј да не одиш тој период. Ќе ти побараат и крвна слика со тебе понова. На влезот ка што пишува вакцини првата врата лево се вакцинира. Ќе видиш има доктори и стажанти многу не можеш да утнеш.
Рота 3та доза до кога можеше да се стави? Бебе утре полни 6 месеци, ама е настинат, ќе мора да почекаме, а баш ќе ми биде криво ако ја изоставиме последнава доза.
Zdravo majki Na 19.08 primivme rota i sestovalentna... na 12.10 sme na revakcina, toa im go pisuva i vo kniska. Vo meguvreme otvaram imunoloski kalendar i gledam na 3.5meseci se prima 5tovalentna vakcina.... Nikoj ne mi se javil, nitu maticnata mi spomnala... dali sme ja propustile taa vakcina?! Sto se pravi vo vakov slucaj? Vie koi vakcini gi primivte i koj mesec?
Ништо страшно, сега ќе ја примите таа вакцина, на закажаниот термин. Не е ограничена како рота што мора да се прима до некоја недела инаку ништо. Најверојатно тогаш ќе прими рота, петтовалентна и превенар.
Zdravo majki.Sakam da ve prasam za MRP vakcinata posle prva doza po kolku vreme vi zakazaja za naredna doza MRP?
Превенар колку дози се и на кој размак? Ние требаше август да примиме мрп ама не сакав. А немаше примено превенар сеуште и на полна година наместо мрп ја боцнаа превенар. Следно ни стои октомври.... дали е мрп или превенар?