Да. Педијатарот ни кажа дека тоа не е пречка за да се прими вакцина. Минавме без реакција. Само што тогаш ни препиша и терапија за железото која ја пиевме 3 месеци.
Здраво, да знаете рота втората вакцина е до 22 недела. Ние денес бевме и не ни ставија за разлика од 3 дена , 22+3 сме. Поздрав
Zdravo majki nie sme 2 meseci i treba da primime vakcini za rota i VI val. vo Jane Sandanski. Dali baraat tme dali e zadolzitelna krvna slika i CRP? Matichnata ne pregleda pred 2 dena i ni rece deka nema potreba deka si e zdrava. Vi blagodaram!
Во Јане до сега за сите вакцини ми барале крвна слика. Ако ви е прва вакцина што ќе ја ставате таму, не го заборавај родилниот картон.
И ние во Јане ги примаме вакцините! Матичната секогаш ни дава упат за таму ( бесплатна е крвната слика за бебиња до 1 година во Јане) а докторите пред вакцина ни бараат крвна слика!
Дали е рота вакцината задолжителна? Како поминавте тие што ја ставивте? Некако многу ме фаќа страв од таа вакцина.
Зошто да ти е страв? Моето немаше никаква реакција. А не знам дали е задолжителна, само знам дека до одредена недела се прима, до 12 недела мислам е првата доза. Веројатно не е, оти ако ја испуштиш не може да ја прима веќе.
Ako ne se stavi do 12 nedela ne e zadolzitelna. Nie ne ja stavivme. So dtp koga moze da se pocne?Nie sme 4 meseci nemame nisto primeno se uste. Mislam deka ne se ograniceni tie so vreme.
Дтп не се ограничени, можеш да ставиш било кога. @kristina.k доколку си решена за рота да ставаш, не се двоуми. Тт не се јавува како реакција. Моево дури немаше ни грчеви ни гасови, се нормално. Едино имам еден сомнеж, али сега последна доза ќе прима неделава и ќе видам дали сомнежот ќе ми се потврди. Може ќе поминете без реакција.
Никакви реакции од ротата. Мене од сите вакцини ми е страв, ама кога ќе прочитам последици од болестите поише ме фаќа страв од тоа.
Не е задолжителна. Оние што го фаќаат вирусот може тешко да поминат, мојов прими само прва доза бидејќи имаше крвави столици и следните две дози не ги прими. Сакав да ги прими, но не ни дозволија. Е сега пак ки е страв од градинка, и една година нема да го пуштам, барем да наполни 2г.
Ај и во оваа тема да пишам. После колку време да очекувам температура од шестовалентна вакцина? Дали може на пример да качи другиот ден? Сабајле во 9 ја прими сеуште нема реакција.
Утре први вакцини - роота и шестовалентна.... Цело време мислам како ќе биде, реакции, како би се осеќал бебуш, како би се справила јас зошто би ме убила негова мака..... Не можам да опишам каква тензија во себе чувствувам. Колку дена треба да пројдат за да знаеме дека е океј,и дека можеме да си одиме во парк кај верверичките...?
Мојата не гукна на првите вакцини, на вторите им се смееше таму во диспанзер. Не се потресувај. Задутре во парк, утре одморете
Женски здраво , за недела дена треба да примаме вакцина , педијатарот ни кажа во поликлиника Букурешт, е сега како оди процедурата , треба некаде предходно да се пријавиме или дирекно одиме таму , од колку до колку работат?