Вака се секираш дупло. Нема никаква потреба да се загрижуваш пред време. Ако има реакција тогаш ќе се секираш и ќе решаваш проблем, вака без потреба се напнуваш. Јас сум ја шетала одма после вакцина истиот ден.
Децата што ви одат во градинка како ги дочувувате здрави за вакцина? Таман реков денес на МРП да ја носам, пак почна да кашла од мрсули. И дали некој вакцинирал дете со МРП, со растечен нос и мирно црп. Зашто носов не и е прекинат да тече ми се чини од кога тргна во градинка во јули. Ако тера вака ќе треба следно лето на одмор кога ќе идеме да ја вакцинирам на 2 години.
Мене истото ми го рекоа но не со ракавици туку миење раце убаво, ротата е жива вакцина, ги исфрла вирусите со измет затоа да не се зарази некој друг
Зависи во кој диспанзер, сите имаат свој распоред, но претежно петовалентна и рота. Во Jане Сандански: петовалентна, превенар и рота.
Во кој диспанзер ставаат само петовалентна и рота? Овие од Јане сега на први вакцини ми кажаа ако побарам да се одложи превенар дека треба да се потпише изјава дека ја одбивам вакцината. Налог им било од Министерство. Во друг диспанзер ви имаат спомнато за ова?
Во Идадија само петовалентна и рота па по двете во 6. месец (шестовалентна и рота) закажуваат прва доза превенар. За другите диспанзери не сум сигурна. Во секој случај лага е дека министерството така наложило затоа што секој диспанзер си има свој распоред, не се само Јане под тоа министерство
Мајкички да ве прашам нешто, бебе 2 месеца и 3 недели пред два дена ја примивме ротата и шестовалентната, се утепа од кенкање овие два дена попладне. Спиење што беше тоа? 3 минути сон ко зајак!Како поминавте вие, реакции на вакцинава? И со скокот ни се поклопи хаос сме!
Во Јане на четири месеци примаме рота втора доза и шестовалентна, (на два само рота прва доза). Така да кај секое бебе различно, очигледно, по кг и к.с најверојатно зависи што би се примило!
Денес четврт ден, да не се урочиме ама се е ок, освен проблем со каката ама тоа и претходно го имавме... Следно ни запишаа крај на ноември.
Ја примивме 2 доза рота и откако си дојдовме дома по пола час отприлика малку поврати. Си викам да не ја поврати вакцината или нема врска?
Кога ја примаа моиве тој докторот рече дека одма се абсорбирала вакцината и не е страшно ако исплука или поврати, си ја добивале доволната доза.
После колку време од прва доза рота и шестовалентна ви закажаа следна вакцина? Сега ќе ги прими 2-те дози или?