Кога се прима таа превенар? Не може во ист ден два пати да се боцка плус кс три пати. Нема теоретска шанса да дозволам.
На 4 месеци па на 6 е превенар а некои и покасно ја ставаат. Ама не мора да се боцка, мене пример на 4 не ми бараа кс.
И овде ставаа по две. Кога одев јас со поголемката ги замолував да дојдам, за недела две ,за другата вакцина, да не ја боцкаат два пати во ист ден. Никогаш не ми направиле проблем, ми викаа ние така за вас мајка правиме, да не се малтретирате да доаѓате пак.
Требало заедно и да завршите побрзо. И да крене тт бар еднаш, вака може на секоја вакцина посебно, па ќе се измалтретира и тоа и ти. На 2 месеци прими 3 вакцини. 2 боцки и Рота орално. Крена до 38.2 ноќта, рассоблеков, помина сама од себе. Минатата недела втора Рота прими. Следен месец ревакцинации од првите боцки плус трета доза Рота. И раат ќе сме до 11 месеци од вакцини. Не ги делите. Подобро наеднаш да ги поминете. Со првото секој месец имав боцки, вака сега е многу полесно.
Од рота не се крева температура. И ние така бевме @fana само рота, а потоа 3 пати шестовалентна. А превенар само две дози едната на 12 м и другата на 14м.
Во ретки случаи и Рота може да даде тт. Иначе не велам дека тт кај моето беше од Рота. Од Рота доби алергија и грчеви.
По моја логика подобро едно боцкање две вакцини. Едно качување температура. Плус јас проверувам крвна слика и брисеви.
Да, така е попрактично. ама не одлучуваме ние. И јас за сите правам кс. А брисеви правиш по некоја препорака или?
Ама каков проблем! Ние не бараме или предлагаме па во пункт да ни прифатат или не. Станува збор за повеќе фактори за тоа колку и кои вакцини се примаат.
Прв пат од вас слушам дека делат вакцини. Која е причината? Мене не ми спомнале да ги прима одделно. Погоре членка пишала дека таа ги замолила да дојде за недела две да не го боцкаат детето два пати во ист ден.