Дали секаде различно даваат? Пример денес ние бевме и дадоја 2-ри дози од Рота и 5валентна. А за превенар ми кажаа следниот пат по 7 недели заедно со третите дози од Рота и 5валентна. Иначе и со првите дози и со вторите загазивме јако. Денес веќе и ефералган дадов, плус грчеви... ужас.
Да се чудиш. На кој како ќе му текне Темпертура сега за сега нема, ама има грчеви и плаче , не сака ни да јаде , цел ден е фати ,пушти
Нив побрзо ќе им помине отколку нас стресот и уморот јас сум веќе спремна за дежурање вечерва за мерење на температура
Здраво, сакам да ја вакцинирам малава со МРП, па ме интересира дали имате некакво инфо за пол.јане санданаки...дали секој ден вакцинираат мрп или има посебни денови и од колку до колку боцкаат?
Mamicki sto vakcini se davat na 4-5 meseci? I koga se davat taa vakcinata sto vikat demek predizvikala autizam?
Крена тт четири дена после мрп вакцината. 100% не е од неа така? Рано е за тт од тоа или сепак можно е? Да знам да ја исклучам на време и да се спремам за коксаки или нешто сосем трето. Ноќеска два пати крена тт и спушти само од себе. Сега крева по трет пат па ќе видиме како ќе биде. И да не знае некој колку време трае имунитетот од рота вакцината? Со години или како?
Не е од вакцината. И мојот качи температура само што го вакциниравме ми рекоа вирус, па на 7ми ден пак качи како реакција од вакцината. За рота не знам колку трае ама син ми ја прими само првата доза и рота помина прелесно, другите возрасни од фамилија поминаа многу лошо.
Mamicki nekoj iskustvo so valcinata sto se prima na 2 meseca? Kako se prima i sto reakcii se ocekuvaat?
На два месеци не е една, туку три вакцкни се. Зависи како ќе ви кажат или ќе се договорите да ги примите. Или сите наеднаш или со одложување. Иако овие новите вакцини се прочистени и не би требало да јават реакции, кај моето со секоја примена вакцина имаше тт. Во глобала, еден ден трае тт, поспаност, грчеви, вознемиреност, тоа се симптомите.
Majki help! Za 3 dena treba da ja primame mrp, i uste edna pretpostavuvam shto se prima na 1 godinka. Malata bese so rasteceno nose 1 nedela i sega e dobra, osven noseto nemase nisto drugo kako temperatura, bolno grlce, kaslica itn. Sega se nategame so maz mi toj veli da pricekame 1 mesec da e zdrava skroz a jas velam sepak da ja vakcinirame oti ne bila seriozno bolna a vo meguvreme moze pak da se rastece nosot i da se razboli. Shto vi napravile vie? Ke cekate, ke vakcinirate?
Aко е здрава би ја вакцинирала. Совет од мене ти е да ја почуваш во изолација малку откако ќе ја прими мрп
Za izdavanje potvrda za site primeni vakcini od centar za javno zdravje dali zemal nekoj, dali odma izdavaat i potrebni dokumenti ? Fala
Za izdavanje potvrda za site primeni vakcini od centar za javno zdravje dali zemal nekoj, dali odma izdavaat i potrebni dokumenti ? Fala
primame vo jane sandanski ama mi rekoa ne izdavale oni samo centar za javno zdravje... ne me cudi koa ke odam da me vratat pak vo jane
Зависи од која општина сте, обично по 3 диспанзери има за секоја. Првиот пат е секогаш со закажување, понатака ќе се договарате. Ако не ти е далеку јас ти го препорачувам Железничар.