Denes bevme na vakcina -vtora doza rota, pettovalentna I za streptokok. On Si e super, ama gledam Sega kaj vratceto I nad vratceto pod kosata ima izrazito crvenilo... Reakcija e ili nesto drugo?
Мами од прва доза рота, шестовалентна и преневар ако бебето качи температура значи ли дека ќе има реакција и за сите следни?
После колку време од прва доза рота се појавува реакција? Можно е после 5 дена? Потешко кака и како да има грчеви
Пред една недела примивме рота трета доза, петовалентна и превенер, од тогаш едното бебе по цел ден ми е со црвени обрвчиња (освен кога спие не му се), секако се сомневам дека од некоја од овие вакцини е! Дали на некое друго бебе му се има јавено ваква реакција, и како по колку време исчезнало црвенилото? И што да мачкам?
Дали кај некое дете не била успешна БСЖ вакцината и да е потребна повторно да се стави? Некој искуство ако има..фала
Мене па ми рекоа за поголемата дека требало да се стави пак. Нема белег од вакцината и била неуспешна. Фала ти.
Ај баш кажи што ќе направиш. И кај мене големиот нема, а и бебево ама ајде рано е за него, може ќе се појави.
Ме закажаа за БСЖ па ке ми се јават..најпрво се правела некоја проба да се види дали е позитивна или негативна вакцината па потоа ако е негативна боцкање.
Ајде пак ќе прашам, мада прашав и во диспанзерот и педијатар, двете ми рекоа нема да го боцкаат пак. Кога веќе ќе се договорат да даваат исти насоки
Ако си прашувала во Ј.Сандански и мене исто ми кажаа. Дали е правилно или не, незнам. Мали тогаш имаше многу други за примање, дека доцна почнавме вакцинирање па некако тоа ми остана споредно во моментот. Баш сподели ако добиеш некое друго инфо.
Мајки дали пред секое вакцинирање правите крвна слика треба да примиме втора рота и петовалентна, педијатарот ни вика дека нема потреба од крвна слика