Правам. Сега за последните ревакцини ми рекоа не треба, јас пак направив и искочи вироза, ни презакажаа за 10 дена. И стварно носот почна да тече, еве се уште се накашлува.
Бебе 8 месеци вчера прими вакцина за стрептокока и уште една мислам петвалентна. Цело време качува температура. Ставам лепенки, му давам Далерон ама многу споро спушта и пак качува. На колку саати може да се дава далеронот и колку дена трае температурата? Нешто друго што може да направам за да му олеснам? Се плашам и да не не е од вакцината мада матичната тврди дека е од вакцината нормално и дека три дена ќе биде вака.
Скоро 16 мес е, сите ги има примено освен мрп до сега, ниту еднаш немам направено крвна слика за вакцина.
Каде можам да пријавам вработени од диспанзер? И ме интересира дали по сите диспанзери стажанти ги прегледуваат децата, без да знаат одговор на прашања?! Нели не сите сме медицински образовани. Дали имаме право да знаеме рок на вакцина, пред нас да ја отвараат вакцината и сл?! Пс. Во идадија знам дека е се културно, лепенка од рок, пред тебе се вади вакцина, убаво објаснуваат
не знам кај си го носела, во Ѓорче речиси на секоја вакцина ја прегледуваа стажанти, а пред мене никогаш не отвориле вакцина, ниту сум видела рок
И јас во Ѓорче го носам малиот и секогаш прегледува стажант ама докторката е тука. Вакцините по барање ми ги покажале и рок и производител.
докторка има да, шо не се ни врти кога ја прегледува , од друга страна ја никогаш не сум ни побарала да видам датум и производител
здраво ме интересира ми праќаат двапати покана за вакцината мрп но несакам да ја прими сеуште што може да се деси ,детето не иде у градинка сеуште
Само од неа имаше бебка реакција, темп 37,5 ама ништо страшно, затнато носе и симтоми на настинка една недела Нз која доза ви е, да не знаеш случајно на колку време закажуваат ревакцина?
Prva doza ke primame, ne sum zapoznaena A da iskoristam da prasam dali nekoj znae do kolku raboti dispanzerot za vakcini vo poliklinikata Gjorce Petrov?
Малата требаше да ја прими во септември, ама качи тт ден пред да ја прими,не ја однесов и денес ми се јавија за утре да одам.
ние поминавме без никакви реакции. него кога сум веќе на темава, мајќи на бебиња што одат во градинка, како ги дочувувате здрави за да примат мрп??? три месеци оди и три месеци кашла и нос и тече