И кај мене од првите немаше, од втората рота почесто какаше, а и качи температура и беше 2 дена нон стоп кенкав
Здраво мамички После прележан коксаки вирус, колку време треба да помине да се вакцинира бебе со петтовалентна вакцина. Педијатар вели 10 дена, но некаако многу краток период. Ако може мислења. Фала однапред
Мајки, рота треба да се прими, педијатарот не прати само директно таму да одиме и ќе го прегледале бебчо, ваши искуства како сте се припремиле?
10ти ден од ммр, веќе трет со температура од 37.7-38.7. До кога ќе трае температурава? Многу поспан ми е, светнат во очињата.
Со лесно и брзо да ви помине , ние лесно поминавме само 12 и 13 ден крена температура, но и не беше некоја висока 37,7-37,8. Се надевам до 14 ден максимум и ќе немате веќе реакција.
За прва доза треба крвна слика, за другите дози не треба и има таму лекар доста детално прегледуваат (бар во Јане Сандански е така).
На кој ден ти крена тт? Леле ние уште не сме се вакцинирале,два пати ми се случи да помислам да ја носам утредента и вечерта ми качува тт од вироза. Ама веќе крајно време е месецов сакам да и ја ставам и од градинка веќе ме притискаат. Мене големата не ми качи тт ,никакви реакции немаше,ај уште некој ден и мислам ќе бидете раат.
На 8ми ден, вечерта ми крена температура. Не е висока, ама е постојана и ме нервира оти ни качува за да давам парацетамол, ни се симнува за да го оставам без. И кај нас така испаѓаше на неколку пати, тамам ќе се вратевме дома во работни денови за да го вакцинираме, тој ќе ми фатеше некој вирус. Ама ете бидна конечно и искрено многу ми олесни. Ни останаа уште ревакцина превенар и петвалентна ревакцина.
Мојот качи на 7ми ден и траеше до 10тиот. Утредента како ништо да не било. Ако се појави плус уште некој симптом треба да го однесеш на доктор.
Bas za ovaa sakav da prasam. Srbija vrielo od morbili kaj i da e ke dojdat kaj nas a detevo nevakcinirano mi e od sto e ppdnastinata od gradinka. Da ne znaes kolku zdravo treba da bide za da go bocnat? Mojava sea skoro korona preleza sea neso e isfrlana valjda pak virusno i ic ne znam sto da praam
Epa aj vaka kolku da prasam posle virus nastinka korona i sl kolku dena da projde zdrava za da ja bocnat
Сигурно е реакција од вакцината, мене така ми рекоа дека мора да го однесам ако се комплицира ситуацијата. Плус пријавуваат во јавно здравје за несакани реакции.