Апдејт: ќерка е чипирана со МРП, ми кажаа да не ставам ништо на боцнатото и да седела дома 10-14 дена
Да. И шо не и беше од работа на докторката пред мм кажа да не иде во градинка и дома ќе се степаме кај и да е А и она апла драматично го опиша па се потресува човеков сега
A за боцнатото не стававте ништо? Па не ја боли рачето? И ми кажа осип можело да се појави ама не ми кажа дали и тоа после неколку дена се јавува или може од одма? Само ми кажа ништо баш ништо да не ја мачкам
Не ставав ништо на раката, така ми кажаа. Реакција најрано може да има после 7 дена. Обично од 7-14. Моето околу 10тиот ден почна да качува температура 37.7, но на тоа остана. Немаше ништо друго. Реакција може да биде температура, осип и оток позади ушите.
Со лесно да поминете .Каде се вакциниравте ? Јас сега во петок здравје планирам да ја носам. Баш зборев денес со медицинската сестра во градинка дали има забрана да се носат во градинка после вакцина,рече дека не,не може да ти забраниме да ја носеш,само препорака да поседи некој ден дома ради самото дете,за негова сигуност,инаку нема да го вратат.
Фала Фала, и вие лесно да поминете Во Идадија ја вакциниравме. Ако некој го интересира, не бараа кс, само ја слушнаа на гради
@LiquidLuna ова со препоракиве после вакцина од Карпош до Центар различни, врска немаат кај тераат докториве. Мојава нема ни осип на гради, ни отечени лимфни жлезди до сега, ми рекоа тоа 3, 4 ден се јавува, денес и е 5 ден. Да не ја подречам, да остане така. За температура ќе видиме од четврток како ќе е. Јас ја пуштив од понедлникот во градинка, сега за сега е ок, освен на радијатор што се качувала ама тоа не ќе да е од вакцината
Mene mi rekoa mesec dena demek nema sansi mesec dena da e zdrava zimno vreme u gradinkA. Ama demek koronata.epten im go butala imunitetot
Здраво мајки, денес треба да примиме вакцина против рита вирус. Дали овие лепенки можеме да ги користиме за намалување на температурата за мало бебе од 2,5 месеци ?
Од овие се лепи на боцнатото место, а не на чело. Ако треба да се спушта температура се дава сирупче, чепче или се тушира без глава во зависност колку е висока температурата. Рота се пие, не е боцкање. Но освен рота може да му стават плус уште некоја вакцина.
Доколку појави температура ш Дали се сечат лепенките или цели се стават на местото на апликација на вакцината?